Deset tisuca posjetitelja Buzetskih dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski formulaš Renzo Napione ostvario je najbrže vrijeme na posljednjoj ovogodišnjoj utrci Europskog prvenstva na brdskim stazama "Buzetski dani" što se ovog vikenda vozila u Buzetu. U konkurenciji 136 natjecatelja iz sedam europskih zemalja, Napione je nakon subotnjih treninga potvrdio dominaciju i u službenom dijelu natjecanja. Zbrojem dviju vožnji postigao je vrijeme od 4.40,178, što je za 0,35 sekundi bilo bolje od drugoplasiranog madarskog formulaša Laszla Szasza koji je imao najbolje vrijeme prve vožnje. No, pobjeda u Buzetu mala je utjeha Napioneu koji ipak nije u ukupnom redoslijedu uspio dohvatiti trecu poziciju ispred Madara. Šestim vremenom "generalke" Fausto Bormolini osigurao je naslov europskog viceprvaka, dok je naslov najboljeg u Europi još ranije osigurao Simone Faggiolli koji nije nastupio na buzetskoj utrci.

U kategoriji II (formule i prototipovi) najbolji je bio Riccardo Ala (Skok Racing) ispred Nike Pulica (Dubrovnik Racing) i Branimira Radica (Zrinski).

Velikog razloga za slavlje imali su i buzetski automobilisti. Viliam Prodan (Buzet Autosport) odnio je pobjedu u grupi N, a usto pripalo mu je trece mjesto europske konkurencije. Iznenadenje je priredio njegov klupski kolega Saša Cerneka zauzevši drugo mjesto grupe N s 11 sekundi zaostatka za Prodanom. Vozacima "Buzet Autosporta" pripalo je i uvjerljivo vodstvo u poretku klubova, ispred "Zrinskog" iz Cabra i zagrebacke "Dubrave". U grupi A pazinski vozac Nikola Dobrila (Istra Racing team) zauzeo je drugo mjesto, iza odlicnog Sebastiana Cepara (Zrinski), dok je trece mjesto pripalo Manuelu Kodelji (Buzet Autosport). Slavlje u svojim klasama ostvarili su Darko Ladavac (Istra Racing team) u N1, Cerneka (N2), Prodan (N3) i Kodelja (A7), dok je Zoran Vidmar (Buzet Autosport) bio najbolji u klasi H15.

Buzetska utrka i ove je godine ponudila spektakularne vožnje, a više od deset tisuca posjetitelja, koliko ih se natiskalo uz legendarnu stazu od Mosta do Penicici najviše je moglo uživati u nastupima 13 mocnih formula koje su, zahvaljujuci lijepom vremenu, imali idealne uvjete za vrhunske rezultate. No, bez obzira na to, rekord Dennyja Zarda iz 2003. godine nije oboren, Napioneu su do najboljeg rezultata trebale još tri sekunde.


Podijeli: Facebook Twiter