Deset ozlijedenih, otkazan susret Željeznicara i Hajduka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija u Sarajevu je u cetvrtak nešto nakon 19 sati uspjela smiriti izgrede izmedu navijaca nogometnih momcadi Željeznicara i Hajduka iz Splita koje su trebale odigrati revijalni susret, a on je zbog svega na kraju otkazan.

U sukobima navijackih skupina, prema informacijama koje su potvrdene iz bolnickih izvora u Sarajevu, ozlijedeno je deset osoba ukljucujuci i jednog policajca kojemu je slomljena ruka.

Voditelj smjene sarajevske hitne pomoci Sakib Tukar opovrgnuo je navode nekih internetskih portala po kojima je bilo i mrtvih. "To nije tocno", kazao je Tukar i dodao da su ozljede onih koji su lijecnicku pomoc potražili u hitnoj pomoci uglavnom lakše.

Sukobi navijaca Željeznicara i Hajduka su, osim na južnoj tribini stadiona na Grbavici, izbili i u okolnim stambenim cetvrtima. Više od dvije stotine pripadnika temeljne i redovite policije pokušava uspostaviti red i sprijeciti daljnje sukobe.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije Irfan Nefic izjavio je da su sukobi izbili kada je skupina navijaca splitske momcadi greškom ušla na dio tribina stadiona Grbavica na kojemu su vec bili navijaci sarajevskih nogometaša. Tada je pocelo uništavanje navijackih transparenata i rekvizita, što je dovelo do daljih sukoba.

Kako bi sprijecila daljnje sukobe policija je na prilazima Sarajevu zaustavila pet autobusa u kojima su bili navijaci Hajduka.

Utakmica, koja je trebala biti odigrana na Grbavici, bila je planirana kao sastavni dio proslave 90. obljetnice osnutka najstarijeg sarajevskog nogometnog kluba, a ujedno i oproštajni mec da se od Željinog plavog dresa oproste nekadašnji prvotimci Bulend Bišcevic, Almir Gredic i Edis Mulalic.


Podijeli: Facebook Twiter