Deset glazbenih iznenadenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznata bosanskohercegovacka kantautorica Jadranka Stojakovic ovih dana u studiju L. A. završava snimanje pjesama za novi album, prvi nakon dvadeset godina koji je snimila za podrucje bivše Jugoslavije. Album ove cijenjene glazbenice s japanskom adresom, koju starije generacije pamte po pjesmama poput "Što te nema" ili pak "Sve smo mogli mi", trebao bi se naci na tržištu u rujnu.
"Bila sam prezadovoljna kad sam cula prve snimke i vec je tada ton zvucalo kako treba. Za to je zaslužna i moja ekipa koja mi je poput obitelji, a iako postoji razlika u godinama, razmišljamo na potpuno isti nacin. Te prve snimke bile su zaista odlicne, što mi je bila potvrda da smo na pravom putu i da ce album biti dobar. Pjesme sam dala i mojim japanskim producentima da ih poslušaju te su i oni bili oduševljeni i pitali su me kako smo uspjeli postici tu jednu atmosferu i energiju koja se osjeca u pjesmama", kaže Stojakovic.
Na albumu, koji se radi vec nekoliko mjeseci, a trebalo bi se naci deset pjesama koje se trenutno dovršavaju i miksaju. Bit ce to neke starije, rado slušane Jadrankine pjesme u novim aranžmanima, ali i neke nove.
Gostovat ce i istarski kantautor Franko Krajcar, koji je s Jadrankom vec suradivao i to na njegovom prvom albumu "Pensieri", objavljenom lani u listopadu. Bila je to pjesma "Melankonija" za koju na plaži kod Barbarige snimljen i spot. Ovog puta, njih dvoje snimit ce pjesmu "Vjerujem" za koju je Rajko Dujmic napisao glazbu, aranžman Denis Budim i Mauro Giorgi, a glazbu Darko Matic.
Prije negoli su jucer ušli u studio u Rovinju, Franko Krajcar i Jadrana Stojakovic bili su u Zagrebu na HRT-u gdje su snimali za glazbenu emisiju "Garaža". Ta bi se emisija, kako saznajemo, trebala emitirati u rujnu.


Podijeli: Facebook Twiter