Deset dana zatvora jer je vozio bez dozvole i pod utjecajem alkohola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetnaestogodišnji Puljanin deset ce se dana "hladiti" u pulskom zatvoru jer ga je u nedjelju policija zatekla kako vozi automobil bez vozacke dozvole i pod utjecajem alkohola.

Naime, mladica su za upravljacem automobila nissan bez vozacke dozvole zatekli u nedjelju oko 3.50 sati u Koparskoj ulici u Puli. Alkotestiranjem je utvrdeno da je upravljao pod utjecajem 1,23 promila alkohola, dok je testiranje na opojne droge odbio.

Do otrježnjenja je smješten u posebne policijske prostorije, a naknadno je policija utvrdila da je mladic dvadesetak minuta prije nego što su ga zaustavili prouzrocio prometnu nesrecu. Naime, 19-godišnjak je u Dukicevoj ulici udario u ogradu obiteljske kuce te pobjegao. Prekršajni mu je sudac odredio desetodnevnu zatvorsku kaznu.

Tijekom proteklog vikenda na podrucju PU istarske dogodilo se 20 prometnih nesreca. U tri je bilo ozlijedenih, odnosno jedna je osoba teže, a tri su lakše ozlijedene. U 17 nesreca nastala je samo materijalna šteta.

Najcešce greške vozaca bile su brzina (8), i alkohol (2). U jednoj prometnoj nesreci vozac je bio pod utjecajem droga. Policija je ukupno kontrolirala 584 vozila i utvrdila 332 prometna prekršaja.

Najviše je evidentirano prekršaja brzine (171), zatim vožnje pod utjecajem alkohola (34), nekorištenja sigurnosnog pojasa (27), nepropisnog pretjecanja (14) i vožnje neregistriranim vozilom (2). Iz prometa su iskljucena 43 vozaca i osam vozila.

Najveca brzina od 139 km/h izmjerena na Ipsilonu

Istarska je policija u nedjelju od 12 do 18 sati kontrolirala brzinu na pulskom, poreckom i rovinjskom podrucju. Najvece prekoracenje brzine izmjereno je na Istarskom ipsilonu.

Naime, vozac BMW-a zagrebackih registracijskih oznaka vozio je 139 kilometara na sat na dijelu kolnika na kojem je brzina ogranicena na 90 kilometara na sat. Kontrolirana su ukupno 132 vozila, a od ukupno 109 prekršaja 93 su se odnosila na nepropisnu brzinu.


Podijeli: Facebook Twiter