Deset brzih i dostupnih trikova za obnavljanje kuhinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Želite novu kuhinju, ali si to ne možete priuštiti? A kako bi bilo da napravite samo nekoliko poboljšanja koja ce vašoj kuhinji dati sasvim novi izgled, bez potrebe da odlazite u banku? Svida vam se ta ideja? Ako vam se svida, nastavite citati i doznajte izvrsne brze, lake i dostupne savjete i trikove za obnovu vaše kuhinje.

Obojite ormarice
Buduci da ormarici prekrivaju vecinu prostora u kuhinji, ništa više ne mijenja izgled vaše kuhinje od izgleda i boje vaših ormarica. Ideja za malu kuhinju - ako se usudite, probajte obojati donje ormarice drugacijom bojom od gornjih ormarica. Ovo bi moglo jako dobro izgledati u malim kuhinjama, pogotovo ako su gornji ormarici iste boje kao zid iznad njih.

Uklonite gužvu na radnoj plohi u kuhinji
Svi provodimo dosta vremena u kuhinji. Zato ih se smatra središtem doma. Upravo zbog toga se radna ploha u kuhinji cesto popuni ne samo sa kuhinjskim stvarima, vec i mnogim drugima – papirima, racunima, djecjim stvarima i svacim drugim. Probajte tim stvarima naci drugo spremište. Ipak, možda vam neke od tih stvari zatrebaju u kuhinji, no nadite mjesto za njih u ladici ili ih pospremite u ormaric.

Promijenite rucke na ormaricima
To je jednostavan nacin promjene izgleda kuhinje. Probajte nabaviti nove olovne rucke ili rucke od nikla. Da bi uzeli pravu velicinu, ponesite sa sobom u ducan stare rucke, u suprotnom bi se mogli naci sa rupama na ormaricima. Naravno, ako imate rucke sa samo jednom rupom, ovisno o tome gdje se rupa nalazi, možete izabrati drugu rucku sa samo jednom rupom, ili cak rucku sa dvije rupe, s tim da vam originalna rupa bude jedna od te dvije.

Nova rasvjeta
Probajte promijeniti uobicajenu plafonijeru za lijepi viseci luster? Ili bi vam kuhinja možda bolje izgledala sa novim višestrukim reflektorima.

Obnovite prozorske zavjese
Ako još imate zavjese na prozorima, probajte ih zamijeniti trakastim ili rimskim zavjesama. Postoje u raznim bojama i vrlo su funkcionalne.

Maknite vrata na nekim gornjim ormaricima
Probajte maknuti prednji panel sa nekog od gornjih ormarica i zamijenite ga staklenim vratima, vratima od pleksiglasa ili dekorativnog metala. Dobiti cete odmah otvoren, prozracni izgled kojim cete moci ujedno pokazati prekrasno sude ili caše.

Kupite novi set posuda
Postavite stol sa novim posudem i ljudi ce zaboraviti kako su zastarjeli vaši ormarici i kuhinjski namještaj.

Kupite novi kuhinjski stol i stolice
Ova opcija možda je malo skuplja od ostalih priledloga, ali jako ce podici izgled vaše kuhinje. Buduci da kuhinjski stol i stolice zauzimaju veliki dio vaše kuhinje, istog trena cete imati novi izgled kuhinje – osim što morate odvojiti potrebno vrijeme i novac za kupovinu.

Promijenite kuhinjsku radnu plohu
Možda vam je radna ploha u odlicnom stanju, ali je zastarjele boje ili uzorka. Jefitnija vam je opcija da je samo prefarbate posebnom bojom za takve površine ili je oblijepite posebnim materijalom.

Obojite kuhinjske plocice
Za ovo ce vam trebati nešto više vremena i vještine, ali je znatno jeftinije od kompletnog mijenjanja plocica.


Podijeli: Facebook Twiter