Deset bendova na pulskoj Gitarijadi

Prošlogodišnji pobjednici - Udav (D. ŠTIFANIĆ)
Prošlogodišnji pobjednici - Udav (D. ŠTIFANIĆ)

Deset bendova nastupit će u finalu pulske Gitarijade u četvrtak i petak, drugog i trećeg svibnja na Portarati, a to su Limunova Pita, Metaxa, Anger, Soundcheek, Hombe, Moć rasute pažnje i Varim k'o stoka iz Pule, Light Lighters iz Pazina, Vervet iz Novigrada te Another Decade iz Labina, najavili su Nataša Petrić Tasha i Mirko Mocko u Rock caffeu koji organizira manifestaciju uz Hrvatsku glazbenu uniju Istarske županije.

Kao gosti druge večeri nastupit će prošlogodišnji pobjednici Udav i pobjednici trećeg Festivala labinskih bendova Holivud ribe.

Koncerti počinju u 20 sati, po pet grupa nastupit će svaku večer, a svaki bend u natjecateljskom dijelu imat će pola sata, što uključuje vrijeme za izlazak na scenu, uštimavanje i dakako nastup. Ocjenjivat će se sve, od pjesama, originalnosti, autorstva do ponašanja na bini za vrijeme i neposredno oko nastupa, s tim da će svi svirati na istoj opremi.

Pobjednik Gitarijade osvaja nastup na Hrvatskom glazbenom festivalu u Zaboku, inače najvećem domaćem demo festivalu, bit će mu omogućena medijska promocija, gostovanje u emisiji "Bez anestezije" na Radio Puli, a pripast će mu i statua gitarijade.

Drugoplasirani će osvojiti poklon bon u vrijednosti tisuću kuna koji će moći potrošiti u trgovini instrumenata i glazbene opreme Feedback u Puli.

Sastav žirija, kako onog koji će ocjenjivati bendove na Portarati tako i onog koji je napravio ovu prvu selekciju, Tasha i Mocko nisu željeli otkriti ponajprije zato da se unaprijed ne utječe na njihov završni izbor, odnosno da se već sada ne lobira.

Na pulsku Gitarijadu se ove godine prijavio 21 sastav. Bilo je tu i akustičnih dueta i pojedinaca od kojih su neki bili vrlo kvalitetni no odlučeno je da se prednost da bendovima. Na Portarati će se tako te dvije večeri svirati sve, od metala i klasičnog rocka do rapa i bluesa. Tasha je napomenula da neki bendovi koji su poslali materijal nisu niti ostavili kontakte na koje bi ih se moglo dobiti, samo pjesme.

Gitarijada se održava u sklopu Dana grada Pule, a u subotu četvrtog svibnja će na Portarati nastupiti Postolar Tripper, a dan kasnije, u nedjelju petog svibnja Night Express. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter