Deseci tisuca na prosvjedu u Beogradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 50.000 ljudi okupilo se u subotu na mitingu Srpske napredne stranke u Beogradu, koji je organiziran kako bi od predsjednika Borisa Tadica zatražili raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji. Voda SNS-a Tomislav Nikolic na mitingu je objavio da je poceo štrajk žedu sve do raspisivanja izbora.

Miting je potrajao tri sata, nakon cega je Nikolic okupljenima porucio da odu kucama, a on ce ostati pred zgradom parlamenta.

Inace, okupljeni su imali stiropore kako bi mogli sjediti pred zgradom parlamenta da se ne prehlade, a na stiroporima je pisalo: "Sjedim sada, ustat cu kad padne vlada", "Sjedim da bi nam krenulo", "Ustajem jer ne posustajem", "Sjedim da bi cijela Srbija ustala", javljaju agencije.

Demokratska stranka (DS) srbijanskog predsjednika Borisa Tadica pozvala je Tomislava Nikolica, predsjednika vodece oporbene stranke koji je poceo štrajkati gladu i žedu, neka se bori casno i pošteno, a ne ucjenom i prijetnjom samoubojstvom.

''Ni u vrijeme diktature Slobodana Miloševica Demokratska stranka nije štrajkala gladu, vec se samo casno i hrabro borila da pobijedi na izborima i po cijenu (izborne) krade", priopcio je DS. "Zašto netko tko se predstavlja Europljaninom pribjegava metodi ucjene Srbije vlastitim životom", zapitao je DS.


Podijeli: Facebook Twiter