Derbi: Od 18 do 23 sata zatvorena Ul. Marsovog polja

(Dejan ŠTIFANIĆ)
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Današnji derbi Istre 1961 i Rijeke, prvih susjeda s različitih strana Učke, označen je utakmicom visokog rizika i stoga se gledateljima preporučuje što raniji dolazak na stadion da bi izbjegli očekivane gužve zbog kontrola koje će biti rigorozne na ulazima. Predviđa se da će ovaj derbi pratiti oko pet, možda i šest tisuća navijača, a kao i na svakom takvom derbiju policija će poduzeti sve da utakmica protekne sigurno.

- S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih dolazaka navijačkih skupina oba kluba, a na temelju iskustava s problematikom navijača, policija će u kontinuitetu poduzimati niz zakonskih mjera i radnji da bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta. Policija će provoditi pojačane mjere osiguranja, a važit će i na stadionu. Pozivamo sve gledatelje da ne unose i pale pirotehnička sredstva, kao i bilo kakve transparente koji pozivaju na nasilje ili mržnju. Također, budući da se očekuje kišovito vrijeme, upozoravamo da se s kišobranima neće moći ući na stadion, rekao je Siniša Podunavac iz PU istarske, koji ističe da će policija cijeli događaj snimati pa poziva na fer i korektno navijanje.

Kao i prilikom svake velike utakmice, odnosno, gostovanja Dinama, Hajduka ili Rijeke u Puli, za promet će, ovog puta od 18 do 23 sata, biti zatvorena Ulica Marsovog polja od obilaznice do Nazorove ulice, a vlasnici vozila upozoravaju se da automobile ne parkiraju na prometne koridore i time otežavaju protočnost prometa jer će im vozila odvesti pauk.

Danas se očekuje dolazak na utakmicu 500-tinjak gostujućih navijača koji slave 26. obljetnicu postojanja Armade. Riječane će policija pratiti cijelim putem iz Rijeke te dočekati pred Pulom, odakle će biti praćeni do stadiona i gostujuće, južne tribine. S druge strane očekuje se da će sjeverna tribina, dom pulske navijačke skupine Demoni, biti također ispunjena. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter