Derbi Istra 1961 - Rijeka: Igranje za gušt i navijače

Adnan Aganović (M. ANGELINI)
Adnan Aganović (M. ANGELINI)

Tko bi rekao da su poraženi napustili Koprivnicu. Iz svlačionice podno "Drosine" redom su izlazila nasmiješena lica nogometaša Istre 1961, a isto je takvo bilo i ono trenera Igora Pamića nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga tijekom kojega su loptu zamijenili utezima.

I nije to bilo samo zbog toga što ih je trener golmana Bruno Grebenar počastio jer mu je kći rodila unuku, zbog čega se priključujemo čestitkama. Tri kola prije kraja prvenstva do matematičkog osiguranja ostanka u Ligi 10 Istri 1961 dovoljan je još samo jedan bod, a otvara se i mogućnost da se sezona zaključi na šestoj poziciji, najboljoj u povijesti pulskog prvoligaša.

- Smatram da smo prikazanom igrom protiv Slaven Belupa zaslužili da se barem s bodom vratimo iz Koprivnice. Da smo iskoristili samo jednu od onih nekoliko prilika za gol koje smo imali, susret bi se okrenuo na našu stranu, rekao je Adnan Aganović.

"Bila je to tvrda utakmica u kojoj smo mi dobro stajali na terenu, dobro kombinirali i lakoćom izlazili na njihovu polovicu, ali nismo uspjeli postići gol. Šteta i zbog onog starta na Križmanu, da je tad dosuđen jedanaesterac vjerujem da bismo gotovo osigurali šestu poziciju. No, nećemo se više osvrtati na to gostovanje, imamo još tri utakmice da dokažemo da to šesto mjesto pripada nama."

Pred pulskim prvoligašem su domaći susreti s Rijekom i Lokomotivom, između kojih će u goste Splitu. U tih 270 minuta pulski igrači tražit će potvrdu vlastitih vrijednosti.

- Normalno da je puno lakše igrati kad ste rasterećeni, kad nema grčevite borbe za ostanak. Stoga sad možemo igrati opuštenije, za gušt, za gledatelje i za osvajanje šestog mjesta. Mladi smo, ambiciozni i normalno je da ćemo nastojati postići najveći uspjeh u povijesti kluba. Iako, mogli smo možda i bolje, ali bilo je malo pegule, dosta ozljeda, a i nismo bili niti ovako povezani kao momčad, kao što je to sad slučaj, veli Aganović. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter