Deranja: Nismo dogovarali cijene vezova!

Nije bilo namještanja cijan vezova, Deranja (Arhiva)
Nije bilo namještanja cijan vezova, Deranja (Arhiva)

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je postupak protiv Udruženja nautičkog turizma (marina) HGK-a i devet tvrtki članova tog udruženja, među kojima je i pulski Tehnomont, kojim želi utvrditi je li sklopljen zabranjeni sporazum i time narušeno tržišno natjecanje. Postupak je pokrenut i protiv marina Šibenik, Ilirije u Biogradu na Moru, Hramina na Murteru, brodogradilišta i marine u Betini te marina Punat, Dalmacija i Borik u Zadru.

Agencija bi, naime, ovim postupkom trebala utvrditi jesu li marine koje su sudjelovale na sastanku spomenutog udruženja razmjenjivale informacije o budućim cijenama svojih usluga, konkretno o cijeni vezova.

Međutim, direktorica Tehnomonta Gordana Deranja kaže da na sastanku nipošto nije bilo riječi o dogovaranju cijena.

- Upoznata sam s time i očitovali smo se. Na sastanku je bio član Uprave Tehnomonta Sean Lisjak, zadužen za marinu. Nije bilo nikakvog dogovaranja, a zapisnik nije nitko potpisao osim osobe koja ga je pisala. Mi o tome nismo diskutirali. Osim toga, dokazali smo im da marine imaju manje-više različite cijene.

Na internetu je dostupan cjenik svih marina, pa svatko može vidjeti da su cijene različite. Prema tome, ako je bilo dogovora, onda bi barem neke marine imale iste cijene, a što se nas tiče, to ne drži vodu i nemamo apsolutno ništa s time, ustvrdila je Deranja. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter