Deranja wakeboardom na Guinnessa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu u 17.30 Igor Deranja ušao je na wakeboardu, iza glisera koji ga je vukao i nakon kruga pred Porecom u Zelenu lagunu. Polovica puta do rekorda za Guinnessovu knjigu bila je iza njega. Krenuo je to dopodne iz Crikvenice, daskao na vodi vucen gliserom brzinom od 40-ak kilometara na sat i udaljenost do Fažane prešao bez predaha u tri sata.

Od Fažane do Poreca trebalo mu je malo više od sat vremena.

"Oko Pule nas je bacalo, ali ostatak puta je prošao odlicno i zadovoljan sam", rekao nam je Deranja nakon što je izašao na cvrsto tlo ski-lift centra u Zelenoj laguni, gdje su mu najprije pripremili uranjanje u hladnu vodu, a potom i poseban obrok prije nastavka pothvata.

Cilj je u 24 sata wakeboardom prevaliti 500 kilometara. A kako je ruta Crikvenica - Pula - Porec - Krk dvjestotinjak kilometara kratka, to ce Deranja razliku nadoknaditi vozeci krugove vucen ski-liftom.

Deranja veli da je jednom wakeboarderu uspjelo vrtjeti se na ski-liftu 300 kilometara. On mora uciniti nešto manje i potom krenuti put Krka kako bi stigao na vrijeme. Na obali ga je pozdravio i porecki lucki kapetan Franko Baldaš.


Podijeli: Facebook Twiter