Depilacija voskom bez boli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vjerovale ili ne, uklanjanje dlacica ne mora biti toliko neugodno. Evo nekih trikova kako da izbjegnete ili bar ublažite bol:

1. Izaberite pravi trenutak unutar ciklusa. Na depilaciju voskom narucite se u sredini menstrualnog ciklusa, dakle, u vrijeme ovulacije. Naime, zbog izmjene hormona gotovo se svaka žena osjeca nelagodno netom prije, za vrijeme i nakon menstruacije.

2. Ne ponašajte se kao malo dijete. Iskusne kozmeticarke koje rade depilaciju voskom posvjedocit ce vam da postoji psihološka komponenta kako se nositi s bolom. Tvrde da oni koji se neko dulje vrijeme depiliraju voskom znaju da to i nije neka velika stvar - pripreme se na ono što ih ceka, stisnu zube i prežive. Najbolje je prihvatiti cinjenicu da ce neka podrucja boljeti više od drugih, primjerice nausnica, dok podrucje ispod pazuha i nije tako strašno!

3. Ne bodrite se cašicom! Pice (ili dva) možda vas smire prije tretmana, no taj alkohol pridonijet ce još jacem osjecaju boli tijekom depilacije voskom.

4. Izbjegnite urastanje dlacica. Grozno ih je i pogledati, a kamoli cupkati ih na površinu. No redovitim pilingom svest cete urasle dlacice na minimum.

5. Izbjegnite crvenilo kože. Ako vam noge izgledaju kao opecene suncem, i to danima nakon depilacije voskom, možda ste pak pretjerali s pilinzima te vam je stanjen zaštitni sloj kože. Upotrebljavajte kremu s hidrokortizonom, i to tri puta tjedno.


Podijeli: Facebook Twiter