Depeche Mode odbili nagradu Brit za životno djelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupina Depeche Mode odbila je glazbenu nagradu Brit za životno djelo. Članovi benda svoju odluku obrazložili su time da organizatori nisu osigurali prijenos te dodjele.

- Vjerojatno ću nekoga uvaliti u nevolje, ali čuli smo da ćemo osvojiti novu nagradu. Za najutjecajniji bend posljednjih 20 godina ili tako nešto. Onda smo saznali da se primanje nagrade neće prenositi. Odlučili smo da nećemo primiti nagradu ako to fanovi ne mogu gledati uživo, rekao je pjevač Dave Gahan.

Za Depeche Mode se može zaista reći da su glazbeni fenomen. Uz inspirirajući entuzijazam fanova, njihova popularnost je kroz 32 godine narasla od mladog synthpop benda do međunarodnih stadionskih zvijezda. Tijekom prijašnje turneje 2009./2010. s 2,5 milijuna prodanih ulaznica srušili su sve rekorde.

Novi album benda "Delta Machine" objavljen je ovih dana, a hrvatska publika imat će ih priliku bend poslušati 23. svibnja na stadionu Maksimir.

Prema EMI izvještaju, Depeche Mode su diljem svijeta prodali više od 100 milijuna albuma što ih čini najuspješnijim elektronskim bendom u povijesti glazbe. Na britanskoj top-listi ukupno se nalazi 48 njihovih pjesama i 12 albuma koji su ušli u top 10.

Utjecali su na mnoge glazbenike, među kojima se mogu izdvojiti poznata imena kao što su: Pet Shop Boys, The Killers, Coldplay, Linkin Park i Rammstein. (T. Kv./NL)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter