Depardieu se nije pojavio pred sudom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski glumac Gerard Depardieu, u sukobu s francuskim vlastima od kraja 2012., nije se u utorak odazvao francuskom pravosuđu koje ga je pozvalo zbog vožnje skutera u pijanom stanju krajem studenoga.

"Neće biti prisutan" jer je "u inozemstvu iz profesionalnih razloga", objasnio je njegov odvjetnik Eric de Caumont.

Glumac, na zlu glasu u Francuskoj jer je odlučio nastaniti se krajem 2012. u Belgiji iz fiskalnih razloga, u subotu je stekao rusku putovnicu, a ponedjeljak je proveo u Švicarskoj sudjelujući na gala večeri dodjele Zlatne lopte u nogometu.

Odsustvo 64-godišnjeg glumca sa suđenja organiziranog u Palači pravde u Parizu izazvat će njegovo privođenje "za nekoliko mjeseci" pred kazneni sud, istaknuo je njegov odvjetnik.

Nakon lakšeg pada sa skutera u Parizu, glumcu je utvrđena visoka doza alkohola u krvi - 1,8 g, dok je u Francuskoj dopušteno 0,5 g. Proveo je nekoliko sati u ćeliji za otražnjevanje u policijskoj postaji.

Gerard Depardieu je tijekom dana iz ruskog područja Mordovije otišao u Švicarsku, gdje će nazočiti svečanosti dodjele Fifine Zlatne lopte, koja će se održati večeras u Zuerichu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter