Depardieu i Ardant u 'Rasputinu'

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski glumci Gerard Depardieu i Fanny Ardant sudjeluju u snimanju dugometražnog filma o mitskom ruskom iscjelitelju Grigoriju Rasputinu, bliskom posljednjem ruskom caru Nikolaju II., koje je ovaj tjedan pocelo na ruskom krajnjem sjeveru.

Depardieu, koji glumi Rasputina, poceo je snimanje u ponedjeljak u selu Mali Kareli, pokraj Arhangeljska, rekla je Anastazija Kovtun iz tvrtke B-Twin koja koproducira film s javnim mrežama France 3 i Rosija. Mali Kareli, etnografski muzej na otvorenom, docarat ce sibirsko selo u kojemu je roden zagonetni iscjelitelj.

Fanny Ardant glumi caricu Aleksandru, ženu Nikolaja II., u filmu na temelju kojega ce se snimiti i televizijska serija. Film, koji ce stajati gotovo 6 milijuna eura, treba se završiti do sijecnja iduce godine.

Raputin, za kojega se pretpostavlja da je roden 1869. na granici Sibira, imao je neobican utjecaj na obitelj Nikolaja II. Ubila ga je skupina aristokrata, medu kojima je bio i princ Jusupov, u noci sa 16. na 17. prosinca 1916. u Sankt Peterburgu.


Podijeli: Facebook Twiter