Depardieu ce glumiti Straussa-Kahna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki redatelj Abdel Ferrara namjerava prije ljeta snimiti film o aferi Dominiquea Straussa-Kahna s francuskim zvijezdama Gerardom Depardieuom i Isabelle Adjani, prenosi dnevni list Le Monde.

"To ce biti film o politici i seksu s Depardieuom i Adjani", rekao je redatelj, prenosi taj list i dodaje da ce se snimati u Parizu, Washingtonu i New Yorku.

Više puta najavljivan, taj bi film obradio seksualni skandal koji je u proljece prisilio Dominiquea Straussa-Kahna, najizglednijeg kandidata za francusku predsjednicku utrku 2012. na ostavku s celnog mjesta Medunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Od kaznenog progona bivšeg glavnog direktora MMF-a odustalo se u kolovozu, ali ga je afera skupo stajala, buduci da mu je naglo prekinula politicke ambicije.

Gerard Depardieu bi glumio Straussa-Kahna, a Isabelle Adjani Anne Sinclair, njegovu suprugu novinarku i zvijezdu francuske televizije.

Ferrara govori da je scenarij za film vec spreman, a Depardieu je "genijalan i sve što redatelj može ocekivati od glumca".


Podijeli: Facebook Twiter