Denisu Vugrinu nagrada "Dr. Ivo Borovečki"

Magdalena Vodopija i Denis Vugrin (Manuel ANGELINI)
Magdalena Vodopija i Denis Vugrin (Manuel ANGELINI)

Pretposljednjeg dana Sa(n)jma knjige u Istri dodijeljena je čitateljska nagrada "Dr. Ivo Borovečki".

Riječ je o nagradi koju Sa(n)jam knjige dodjeljuje već treću godinu zaredom posjetiteljima koji su najviše čitali i kupovali na Sajmu, a nosi ime poznatog pulskog svestranog intelektualca i liječnika koji nas je napustio prije dvije godine u 90. godini života.

Nagrada se sastoji od skulpture u obliku slova Č koju je prema ideji dizajnera Mauricija Ferlina u glini izradila umjetnica Marina Orlić, uz namjenski novčani iznos od tisuću kuna za kupnju knjiga na Sajmu.

Nakon Amre Pende, koja je osvojila ovu nagradu 2013., Saše Drobnjaka, prošlogodišnjeg dobitnika, ove je godine sretni dobitnik Denis Vugrin.

- Iznimno sam sretan što sam dobio ovu nagradu, a obožavam ovaj sajam, festival znanja i ljepote, uz koji sam proteklih dvadesetak godina rastao kao čovjek. Obogatio sam svoju biblioteku, i želio bih da naša Magda opet pokrene knjižaru, poput Castropole, gdje će knjige živjeti kroz cijelu godinu, i kada sajam završi, kazao je Vugrin. 

Dr. Ivo Borovečki, vrstan intelektualac, poznati esperantist, poliglot i svestrana osoba, bio je prisutan na svim događanjima sajma od samih početaka. Bio je po struci specijalist radiolog, dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

On je redovito obilazio sva sajamska događanja, a posjetitelji ove manifestacije prisjećat će se njegovih uvijek zanimljivih pitanja i komentara, kao i velikog znanja i skromnosti. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter