Denis Lukež na čelu pulskog HZMO-a

Denis Lukež
Denis Lukež

Denis Lukež imenovana je novom predstojnicom pulskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO). Lukež je na ovoj poziciji zamijenila dosadašnjeg predstojnika Ivana Pletikosa, a na čelno mjesto pulskog područnog ureda dolazi s dosadašnjeg mjesta, načelnice MIO-a odjela pulskog HZMO-a.

Osim promjene na čelu pulskog HZMO-a nedavno ga je zahvatila još jedna, puno značajnija promjena, kada je izmjenom statuta Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Područna služba HZMO-a u Puli pretvorena u Područni ured, što nadležno ministarstvo opravdava racionalizacijom. Najveću zamjerku što je iz Područne službe pretvoren u Područni ured, pulski "mirovinski" ima zbog velikog broja korisnika. Štoviše, iz ove institucije tvrde da je Varaždin, koji je ostao Područna služba, imao manji broj korisnika nego pulska služba sve dok mu nisu pribrojani korisnici Međimurske županije, odnosno, velik broj primatelja dječjeg doplatka.

Preustrojem pulskog HZMO-a dio dosadašnjih poslova bit će prebačen u Rijeku. Doduše, najveći će se dio dosadašnjih poslova i dalje obavljati u Puli, ali ostaje nerazjašnjen status vještaka za invalidske mirovine, a odgovor bi trebalo dati donošenje novog pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u HZMO-u, najkasnije do travnja ove godine. Imovinskopravni poslovi, poput postupka za naknadu štete u korist državnog proračuna, ili pak neki informatički poslovi vezani za unutrašnje funkcioniranje službe obavljat će se u Rijeci, a u konačnici će to značiti i manje zaposlenih u pulskom uredu. (S. Z. T.)

Denis Lukež

 


Podijeli: Facebook Twiter