Denis Kontošić gostovao u Udruzi slijepih

Denis Kontošić u Udruzi slijepih Istarske županije
Denis Kontošić u Udruzi slijepih Istarske županije

U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije, prošlog je tjedna u radionici "Mi smo tu" gostovao Denis Kontošić. Osim što je načelnik Općine Barban on je i autor triju knjiga na čakavštini ("Suncu se ubrnut", "Dim", "Vorihi Dih"), a također je urednik 20-ak knjiga drugih autora čiji su radovi objavljeni u više od 40 knjiga. Članovima udruge pročitao je desetak svojih pjesama, a kako su pjesme zabavnoga karaktera, ujedno ih je i nasmijao.

Radionica "Mi smo tu" aktivnost je programa "Zaštita i unaprjeđenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji" koji u cijelosti financiraju istarske općine i gradovi, a provodi ga Udruga. Predsjednik Udruge Zlatko Kuftić i članovi Udruge zahvalili su Kontošiću na gostovanju uručenjem skromnog poklona.

Kontošić se okušao i u igri pikada sa članom Udruge Radenkom Družetićem, potpuno slijepom osobom, te je Družetić pobijedio Denisa Kontošića.

Radionica se održala u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Zlatko Kuftić je ujedno upoznao Kontošića s obljetnicom postojanja Udruge slijepih Istarske županije, te se nada podršci gradova i općina Istarske županije, a naročito Istarske županije i Grada Pule. Jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja 65. obljetnice Udruge je i svečano otvorenje Kuće svjetla. Udruzi se još uvijek može pomoći pozivom na broj 060-988-988 čija cijena iznosi 6,25 ukjučujući PDV (cijena se odnosi i na fiksne i na mobilne mreže). (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter