Denis Diković novi predsjednik marčanskog vijeća

Za vilu Emma na Verudi došla su bolja vremena
Za vilu Emma na Verudi došla su bolja vremena

Na konstituirajućoj sjednici novog Vijeća Općine Marčana za novog je predsjednika Vijeća jednoglasno izabran vijećnik Denis Diković iz IDS-a dok je za potpredsjednika izabran Josip Percan (SDP), ali potporu je dobio samo od IDS-a. Oporbeni vijećnici -Nezavisne liste Srećko Peršić i Luiza Gortan, Istarskih demokrata Nives Percan, Hrvatske stranke umirovljenika Anđelo Valić i Nezavisne liste Branko Vareško bili su po tom pitanju suzdržani.

Suradnja izvršne i predstavničke vlasti

Na prvoj protokolarnoj sjednici svi su vijećnici položili prisegu, a umjesto Predraga Pliška (IDS), koji je izabran za načelnika, u Vijeće je ušao Branko Šiša.

Diković, nakon što jednoglasno od strane svih 13 općinskih vijećnika izabran na dužnost predsjednika Općinskog vijeća Općine Marčana u svom se govoru zahvalio vijećnicima na iskazanom povjerenju te ih pozvao na zajedništvo i ostvarenje zajedničkih ciljeva u tijeku mandata, koji se trebaju ogledati kroz modernizaciju općine, rast proračuna, poboljšanje kvalitete života mještana, realizaciju započetih kapitalnih projekata izgradnje vrtića, rekonstrukcije škole, te prometne infrastrukture, kao i onih projekta koji će otvarati radna mjesta.

Pozvao je usku suradnju izvršne i predstavničke vlasti u Općini i izrazio uvjerenje da će ta suradnja biti uspješna. Kao predsjednik Općinskog vijeća obećao je da će mu potrebe stanovnika općine Marčana biti uvijek na prvom mjestu, da će sjednice Vijeća voditi transparentno i otvoreno, kao i da će uvijek biti spreman saslušati svakog općinskog vijećnika bez obzira na stranačku pripadnost i uvažiti svaki konstruktivni prijedlog.

Dobra suradnja u ostvarenju zadaća

Na kraju je izrazio uvjerenje da će se općina Marčana, koja ima vrijedne i marljive stanovnike, zahvaljujući i entuzijazmu koji vidi kod vijećnika, u ovom mandatu ubrzano razvijati.

I novi općinski načelnik Predrag Pliško čestitao je vijećnicima na izboru i uspješnom konstituiranju Općinskog vijeća te ih pozvao na konstruktivnu suradnju u ostvarenju zadaća Općine Marčana   u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga i ostvarenju razvojnih projekata.

Podsjetimo, na izborima je koalicija IDS-ISU osvojila 42,71 posto glasova, a nezavisna lista Srećka Peršića 14,62 posto. Koalicija SDP-HNS dobila 11,05 posto, ID 10,94 posto, HSU 9,71 posto, nezavisna lista Branka Vareška 6,35 posto, a HDZ 4,59 posto. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter