Demoni skupili 22.320 kuna za bocarski klub Istrijana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Humanitarni koncert za 20. rodendan Demona, kluba navijaca NK Istre 1961, nastavljen je u subotu u dvorištu Rojca. Ukupno su, tijekom obje veceri, prodane 2.232 ulaznice te sakupljeno 22.320 kuna, koje ce ici bocarskom klubu osoba s invaliditetom Istarske županije Istrijana.

Glazbena zvijezda druge veceri bila je Opca opasnost, bend osnovan iste godine kada i Demoni, a njihova glazba jednako dobro funkcionira i medu mladom populacijom. "Uzalud sunce sja" publika je docekala i ispratila euforicno, ali glasno je sudjelovala i u starim pjesmama, kao što su "Treba mi nešto jace od sna" ili na završnoj baladi "Jednom kad noc" u stilu Scorpionsa.

Bend iz Županje, koji je naziv uzeo dok je Slavonija bila u središtu ratnog vihora, danas nudi nove pjesme koje publika dobro poznaje, poput optimisticne "Tri rijeke", znane po refrenu "Vracam se" i posvecene upravo Slavoniji, a tu su i "Mjesecar", "Nisam roden pod sretnim zvijezdama" ili "Pobjeg'o sam", koja je bila nominirana za Porina za hit godine.

Opca opasnost i publika u dvorištu Rojca bili su na istoj valnoj dužini, tako da je atmosfera bila više nego dobra.



Za zagrijavanje nastupili su grupa 052 i Vis The Thunderbirds, koji su nakon polusatnog izvodenja obrada za mikrofon pozvali Dina Popovica, inace pjevaca grupe Hombe, autora navijacke himne "Demoni sa sjevera", koju je posvetio pokojnom navijacu Borisu Hunjetu Boletu.

Druge veceri program je vodio Todor, koji je pitao publiku zna li koja je razlika izmedu Dinama u Europi i babe u svatovima. "Baba u svatovima pleše barem dva kola", odgovorio je.

Dok se s bine orio rock, u obližnjem podrumu ispod Monteparadisa treštala je elektronska glazba, za što su bili zaduženi Sword, Ant i Skorrr. Ni u subotu nisu izostale bakljade Demona, a fešta je završena striptizom.

- Jako sam zadovoljna, atmosfera mi je bila odlicna obje veceri a i bendovi su pohvalili organizaciju, rekla nam je glavna organizatorica Anamarija Šagovac, koja je na podršci zahvalila Gradu Puli i Istarskoj županiji, ZAMP-u, brojnim sponzorima i udruzi Facebook Puljani humanitarci. Obje su veceri snimane pa ce za mjesec dana biti objavljen DVD.


Podijeli: Facebook Twiter