Demetra Cerovič i Gabriel Radović nagrađeni na Guitar Festu

Demetra Cerovič
Demetra Cerovič

Na 4. Pula Guitar Festu, održanom u organizaciji OKUD-a "Istra", učenici u klasi nastavnika Alexa Nadišića ostvarili su zapažene rezultate - mlada nada Demetra Cerovič osvojila je prvu nagradu u I. kategoriji, a talentirani Gabriel Radović treće mjesto u vrlo teškoj i jakoj konkurenciji u II. kategoriji.

Mladi "okudovci" Demetra i Gabriel ostvarili su dobre rezultate i u travnju na međunarodnom gitarističkom natjecanju "Porečki Tirando", gdje su osvojili drugu nagradu u svojim kategorijama.

Posebno vrijedi istaknuti Radovićev nastup i osvojenu 2. nagradu na vrlo jakom i renomiranom natjecanju XIII European Classical Guitar competition "Enrico Mercatalli" u talijanskoj Goriziji sredinom svibnja.

Njihov nastavnik Alex Nadišić, ujedno i voditelj Pula Guitar Festa, s ponosom naglašava da je vrlo zadovoljan njihovim pristupom, upornošću i radom, ističući da je OKUD "Istra" iznjedrio još dvoje mladih talentiranih učenika gitare, pored bivšeg učenika Oskara Marića koji je osvajao pregršt nagrada na gitarističkim natjecanjima.

Ovime se zaključuje plodna godina mladih gitarističkih glazbenika na natjecanjima, dok OKUD "Istra" završava školsku godinu nastupom svih polaznika idućeg četvrtka 9. lipnja. Dan kasnije, s početkom u 19 sati, u prostorijama OKUD-a "Istra" održat će se završni godišnji koncert na kojem će se predstaviti sve sekcije. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter