Demetlika: Svi vijećnici mogu pregledati dokumente oko Prtloga

U Koromačnu se neće spaljivati otpad - Tulio Dmetlika
U Koromačnu se neće spaljivati otpad - Tulio Dmetlika

Na posljednjoj sjednici labinskog gradskog vijeća najviše interesa očekivano je privukao problem urbanizacije Prtloga. Tijekom aktualnog sata počela su „pljuštati“ pitanja nezavisnih oporbenih vijećnika Silvana Vlačića, Darka Martinović, Klaudia Korve i Mladena Bastijanića, a sva su se ticala naselja Prtlog i njegove urbanizacije, te ulaganja u nove turističke kapacitete. Tako je Vlačić postavio pitanje, da li su vlasnici koji su budućem investitoru prodavali zemljište još 2007. godine bili upoznati da će tada neurbanizirano zemljište postati građevno, jer bi i cijena po kojoj su prodavali bila deseterostruko veća. Spomenuti su vijećnici postavili i pitanje da li je Grad izradio studiju prihvatnih kapaciteta.

Niti zna, niti je znao o prodaji

Labinski je gradonačelnik na neka od pitanja odgovorio usmeno, rekavši da on niti zna, a niti je znao kad je i tko nešto nekome prodavao i po kojoj cijeni, a na sva ostala pitanja, vijećnici će dobiti pismene odgovore, svu dokumentaciju o urbanizaciji, te kako su dobrodošli u gradsku upravu, pogledati sve papire koji ih zanimaju i sve ono za što eventualno sumnjaju da je sporno.

Prtlog kao tema broj jedan i sva pitanja o njemu, navela su vijećnika Rasima Halilovića (SDAH), da, kako je rekao postavi jedno veselije pitanje gradonačelniku, nakon više tužnih, te ga zapitao što se u Labinu u protekle četiri godine učinilo dobrog a što lošeg. Naljutilo je to „oporbenjake“ do te mjere da nisu htjeli saslušati odgovore gradonačelnika na ta pitanja i već su bili na izlaznim vratima vijećnice, kad je Demetlika i kod njih „poentirao“ odgovorivši Haliloviću, kako će i Halilović na postavljena pitanje dobiti pismeni odgovor. (Adriano ŠĆULAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter