Demetlika povukao tužbu protiv Kiršića

Tulio Demetlika (M. MIJOŠEK)
Tulio Demetlika (M. MIJOŠEK)

Danas je na Općinskom sudu u Puli gradonačelnik Labina Tulio Demetlika povukao privatnu tužbu za uvredu i klevetu protiv labinskog obrtnika, blogera i nekadašnjeg gradskog vijećnika Adriana Kiršića. Demetlika je prijedlog sutkinje Vere Glasnović Gjoni o mirnom okončanju kaznenog postupka uvjetovao isprikom i obećanjem optuženog da ga ubuduće neće klevetati i vrijeđati, na što je Kiršić kazao da se ispričava ako je tužitelj takvima doživio njegove tvrdnje.

- Ubuduće neću nikoga vrijeđati niti klevetati, pa tako ni Tulija Demetliku. Obećavam da više neću objavljivati nikakve naslove uvredljivog sadržaja, rekao je još optuženi pred sutkinjom.

Prvi čovjek Labina tužbu je podigao 2009. godine zbog napisa Kiršića, u kojima ovaj za Demetliku, između ostalog, tvrdi da je "ukrao kuću u Rapcu"; da je "totalna budala", te da "kao gradonačelnik, radi gluposti na štetu građana". Demetlika je tražio novčanu sankciju u vrijednosti 180 dnevnih dohodaka.

Općinski sud u Labinu prije dvije godine Kiršića je oslobodio optužbi, no drugostupanjski, Županijski sud u Puli, lani u travnju prihvatio je Demetlikinu žalbu i vratio slučaj na početak.

U fokusu ove priče našlo se višegodišnje Kiršićevo ukazivanje na spornu prodaju gradske nekretnine nekadašnjem gradskom vozaču Borisu Čekadi na atraktivnoj lokaciji u središtu turističkog Rapca bez natječaja, neposrednom nagodbom, za višekratno nižu cijenu od tržišne. (Igor RADIĆ)

"Katkad treba znati i oprostiti, pogotovo ukoliko čovjek shvati da je pogriješio", rekao je Tulio Demetlika.


Podijeli: Facebook Twiter