Demetlika o lokacijskoj: Ministarstvo nas zaobilazi

Labinu je dostavljena, tvrde u njegovoj upravi, samo dozvola za rekonstrukciju starog austrijskog gata (A. T.)
Labinu je dostavljena, tvrde u njegovoj upravi, samo dozvola za rekonstrukciju starog austrijskog gata (A. T.)

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju Termoelektrane Plomin C i rekonstrukciju dimnjaka, izdanu Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) sredinom listopada, nije dostavilo Gradu Labinu, jer se taj zahvat, kako objašnjavaju u resoru Ivana Vrdoljaka, ne planira na njegovom području, već onom općine Kršan, pa nije "stranka u postupku".

Prvi čovjek Labina Tulio Demetlika drukčijeg je mišljenja: na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća požalio se, naime, da ih ministarstvo, ne šaljući im spomenutu dozvolu, zaobilazi.

- Na čijem su području kanal za rashladnu vodu, transportna traka za ugljen, stari pristan? Zbog čega sam, ako nismo stranka u postupku, kao predstavnik jedinice lokalne samouprave, bio u Stručnom povjerenstvu za ocjenu studije utjecaja na okoliš TE Plomina C? Nije mi poznato jesu li nas u Ministarstvu graditeljstva zaobišli iz neznanja, neiskustva, hitnoće postupka ili nekog drugog razloga, kaže Demetlika i najavljuje da će na prozvanoj adresi o svemu tražiti službeno očitovanje.

Općina Kršan lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju Plomina C iz ministarstva je primila prije desetak dana, potvrdio nam je načelnik Valdi Runko.

U sklopu realizacije trećeg bloka elektrane, snažnog 500 MW i pokretanog ugljenom, projekta Vlade i HEP-a vrijednog oko 800 milijuna eura, resorno ministarstvo još je u veljači izdalo lokacijsku dozvolu za modernizaciju odlagališta energenta, a u ožujku isti

dokument za izgradnju pristana za nusprodukte. Gradu Labinu dostavljena je, tvrde u njegovoj upravi, samo potonja dozvola - za rekonstrukciju starog austrijskog gata. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter