Demarš HTV-a predstavnicima crkava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je bilo predvideno da dodu na radni susret s predstavnicima crkava i vjerskih zajednica koje imaju sporazum s HRT-om, a koji je potpisan 2005., nitko iz vodstva HRT-a odnosno HTV-a nije došao na sastanak.

"Svi su se jutros naglo prehladili ili morali otputovati pa se dogodilo i to da predsjednik HBK-a ostane bez adekvatnog sugovornika na Prisavlju', kažu nam izvori s HTV-a.

Po svemu sudeci, detonator današnjeg demarša HTV-a vjerskim liderima bio je apel koji su jucer vodstvu HRT-a uputili svi predstavnici vjerskih zajednica i crkava u Hrvatskoj koji su se okupili u Islamskom centru u Zagrebu na redovnom medureligijskom susretu (sedmom po redu). U pismu se traži da se poštuje sporazum s HRT-om iz godine 2005., "kako bi ti mediji mogli biti u vecoj mjeri i servis gradana vjernika".

Dodatan motiv nezadovoljstva vjerskih lidera i dokaz da ih se potpuno omalovažava i marginalizira jest to da, iako je HTV jucer imao kameru u Islamskom centru, niti jedna rijec o susretu nije objavljena u informativnom programu nacionalne televizije.

Kako bilo, Josip Popovac, Mislav Stipic i Hloverka Novak Srzic izbjegli su susret s predstavnicima crkava i vjerskih zajednica kojima je domacin bio tek urednik redakcije religijskog programa Mario Raguž koji se i sam žalio na smanjenje budžeta i minutaže nekih emisija kao što je Ekumena.

Kako nam je izjavio sudionik današnjega radnog sastanka na Prisavlju, dr. Peter Kuzmic, koji je tamo bio u ime Evandeoske pentekostne crkve, atmosfera je bila žalosna.

"Mi smo duboko iznenadeni i ožalošceni današnjim tretmanom od strane vodstva HRT-a i HTV-a i to kako su se prema nama danas podnijeli dokaz je da smo doista marginalizirani", kazao nam je dr. Kuzmic.

Da skandal bude veci, sve se to dogadalo na dan kada Religijski program slavi 20. obljetnicu.


Podijeli: Facebook Twiter