Demarin bolji od Kerkeza u sprintu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Massimo Demarin pobjednik je 17. izdanja Velike nagrade biciklista Loborike koja je u nedjelju održana u istoimenom mjestu u organizaciji istoimenog kluba. Slavio je Demarin u glavnoj utrci u kojoj su uz vozaca kategorije elite nastupili i biciklisti do 23 godina starosti. U juniorskoj kategoriji pobjedom se okitio aktualni državni prvak Slovenije Andrej Rajšp.

Cetrdeset biciklista iz 9 klubova startalo je u glavnu utrku. Medu njima i 42-godišnji Emil Marcetta iz Kanade. Nažalost, bio je medu 14 vozaca koji nisu okoncali utrku. Po broju prijavljenih biciklista iz pojedinih momcadi bilo je jasno da ce borba za prvo mjesto biti izmedu vozaca Loborike i Save koji su bili najaktivniji u pokušaju bijega.

Negdje na sredini utrke izdvojili su se Kristijan ?urasek iz Loborike i Uroš Šilar iz Save koji su imali 30 sekundi prednosti nad skupinom od cetvorice vozaca (Blaževic, Demarin, Rakuša i Jerše) i minutu i 30 sekundi nad još cetvoricom vozaca (Miholjevic, Burjek, Jenko i Furdi).

U pretposljednjem krugu medutim avantura dvojice bjegunaca privedena je kraju, a odmah zatim u bijeg su se dali Massimo Demarin i Vladimir Kerkez. Bio je to kljucni trenutak utrke jer su njih dvojica došli na cilj s 2.09 minuta prednosti nad prvim pratiteljima. U završnom sprintu Demarin je bio bolji od Kerkeza.


Podijeli: Facebook Twiter