Deložirana obitelj Milanović vratila se u svoj dom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osmeročlana obitelj Milanović iz Brkača u pratnji odvjetnika, pristaša Živog zida, prijatelja i sugrađana, danas se kasno poslijepodne vratila svojoj kući iz koje je deložirana prije nešto manje od mjesec dana.

Suze radosnice u očima gospođe Nadije Milanović, ali i ostalih članova familije Milanović, nakon ulaska u vlastiti dom govorile su više od svih izrečenih riječi. Nakon nemilih scena deložacije koje su prije mjesec dana potresle Istru i Hrvatsku današnja je situacija bila sušta suprotnost - osmjesi na licima sviju prisutnih govorili su da je jedna mučna životna epizoda iza njih. Čak su i psi u dvorištu veselo lajući mahali repovima. Nije izgledalo sve tako sjajno na samom početku, jer se u obiteljskoj kući u Brkaču nalazila trojica čuvara zagrebačke tvrtke Virtus Security koje je angažirao ovršitelj. No, premda iznenađen (ili su samo hinili iznenađenje) dolaskom obitelji Milanović u pratnji veće skupine ljudi ispred kuće trojac čuvara je od samog početka bio kooperativan.

- Nitko nas nije ništa obavijestio, samo su nam rekli da radimo tu do nedjelje do 13 sati, i onda da se prekida. Ne znamo što je dalje zaključeno, kazao je još prije ulaska u kuću jedan od trojice angažiranih čuvara koji su boravili u objektu, ali je dodao da će zvati pretpostavljene i policiju. Nakon što je to učinio započeli su prikupljati vlastite stvari i polako otišli.

Odvjetnik dijela obitelji Milanović Samir Ilijazi nije čekao da dobije izričito dopuštenje čuvara ili policije, koja je prethodno obaviještena o namjeri povratka u obiteljsku kuću, ali još nije bila stigla na lice mjesta, već je zajedno sa županijskim vijećnikom Damirom Grunbaumom (Živi zid), pozivajući se na Zakon o vlasništvu krenuo u obiteljsku kuću. Prilikom ulasku u kuću čuvari nisu pružili nikakav otpor, štoviše, bili su prijateljski nastrojeni i činilo se da im je laknulo da odlaze. (Napisao i snimio Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter