Delicije od sezonskog povrca na Giardinima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska Turisticka zajednica i Udruženje obrtnika iduceg ce ponedjeljka na Giardinima od 10 do 13 sati organizirati posljednju, cetvrtu predsezonsku degustaciju i prezentaciju ugostitelja i poljoprivrednika u sklopu manifestacije Istrafešt 2011.

Puljanima i gostima predstavit ce se poljoprivrednici od cijih ce proizvoda ugostitelji na licu mjesta spremati delicije prema kuharskim intuicijama, a vec današnja prezentacija djelica onog što se ocekuje u ponedjeljak pokazala je da je rijec o ukusnim majstorijama šefova kuhinja.

Kuhari Vele Nere, vodnjanske Vodnjanke, Bukalete, Rock caffea, Qpole te Tomaževe konobe koristit ce povrce i ostale proizvode koje ce za ovu prigodu prezentirati istarski proizvodaci i obiteljska gospodarstva Marceta, OPG, Zohil, Vidulin, Agropi, te Vesnini sirevi. Okupljene ce pritom zabavljati polaznici pulske Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova.

- Želja nam je jace predstaviti naše poljoprivrednike i pokazati koliko se trude i rade kako bi na tržište plasirali proizvode drugacije od onih u trgovinama. Odjeci Istrafešta jako su pozitivni, ljudi pitaju i jedva cekaju manifestaciju,  rekla je Marinela Kolic, zamjenica direktorice pulskog TZ-a. U ponedjeljak ce degustacija biti besplatna, dok ce se proizvodi prodavati po promotivnim cijenama, dodala je.

Dušan Dule Cernjul, vlasnik restorana Vela Nera i trattorije Dule, istaknuo je upravo "show cooking" na Giardinima kao pozivnicu svim ljubiteljima delicija najavivši kulinarsko spremanje svih vrsta jela od povrca te inovativne momente istarskih kuhara, što su i do sada gradani znali prepoznati.

Prepoznatljivost Istrafešta naglasila je i Svjetlana Celija, vlasnica Vodnjanke, pojasnivši da mnogobrojni Puljani vec itekako dobro znaju kulinarska umijeca na manifestaciji koja je prerasla u istinsku fešticu na Giardinima.

Vlasnik najstarije pulske pizzerije Tomaso Miro Vošten, ujedno vlasnik obiteljskog gospodarstva i Tomaževe konobe iz Svetog Lovreca, najavio je prezentaciju tradicionalnog istarskog ombola s kupusom, tripica te pršuta, dok je Petar Jurkovic, vlasnik Agropina, u ime poljoprivrednika izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje istarskih poljoprivrednika i ugostitelja. Na meniju ce se tako naci sezonsko povrce s njihovih njiva i plastenika. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter