Delicije iz Istre i susjedstva u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istrafešt, tradicionalna manifestacija prezentacije i prodaje gastronomskih i poljoprivrednih proizvoda ove ce se godine održati u svom šestom izdanju, najavila je na konferenciji za novinare u ime organizatora direktorica pulske Turisticke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj. Na Giardinima ce u predsezoni i posezoni biti postavljeni štandovi na kojima ce se po promotivnim cijenama nuditi razne delicije.

- Želimo promovirati poljoprivrednike, a dosadašnjim rezultatima manifestacije zadovoljni smo i mi, kao i sudionici te gradani i gosti Pule, rekla je Cinkopan Korotaj, a s time se složio i predstavnik suorganizatora, Sergio Stupar iz pulskog Udruženja obrtnika.

Prvi je program, pod nazivom Gastro Pula na rasporedu u ponedjeljak, 21. svibnja, a slijede 28. svibnja, 4. i 11. lipnja te 17. i 24. rujna kao i dva petka u rujnu, 21. i 28. rujna. Uz gastronomski dio, ujedno ce se 11. lipnja i 28. rujna održavati dani poljoprivrednika kad ce biti prezentirani domaci poljoprivredni proizvodi, poput istarskog krumpira i pomidora te jagode, dinje, paprike, krastavci, zelena salata i tikvice.

Predstavnici izlagaca na konferenciji su istaknuli da manifestacija pridonosi osvješcivanju potrošaca o kupnji domaceg voca i povrca s deklaracijama, uzgojenog u njihovoj neposrednoj okolini.

Tijekom Istrafešta svoje ce proizvode nuditi ukupno 20 izlagaca. Jela po promotivnim cijenama prodavat ce ugostiteljski objekti Velanera, Vodnjanka, Kažela, Bukaleta, Farabuto, Franko i Garfield. Vina ili maslinova ulja nudit ce Agroprodukt, Bilini, Marana, Nesactium i Tonin, aromatiziranim rakijama predstavit ce se Marina Bankovic, medom OPG Bodiš, marmeladama i smokvenjakom obrt Franko, Vesna sir nudit ce sireve i skute, a svojim kozjim sirom predstavit ce se Stancija Kumparicka. Domace voce i povrce prezentirat ce pak OPG Tomi te poljoprivredni obrti Zohil, Vidulin 2 i Agropin.

Cjelokupni ce program biti nadopunjen nastupom ucenika pulske Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova. Sponzori manifestacije su Grad Pula i Turisticka zajednica Istarske županije. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter