Delibesov "Duet cvijeća" oduševio Buzećane

S koncerta (Saša NIKOLIĆ)
S koncerta (Saša NIKOLIĆ)

Blagdanski koncert "Božićna čarolija uz operne duete" priuštile su Buzećanima u Zavičajnom muzeju mlade glazbenice Adriana Tomišić, sopran i Lora Pavletić, mezzosopran, uz klavirsku pratnju Chiare Jurić. Na koncertnom programu, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" Buzet, našli su se; Mozart, Bach, Pergolesi, Rossini, Arditi, Offenbach, Bellini, Lehar, Bizet i Delibes.

Rijetku priliku da mogu čuti klasičan operni repertoar iskoristili su brojni posjetitelji koji su svojim dolaskom podržali nastup mladih glazbenica; Adriane Tomišić iz Pule koja je upravo sredinom prošlog tjedna diplomirala pjevanje na Konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu, Chiare Jurić također iz Pule koja je lani diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i zaposlena je kao profesorica pulskoj muzičkoj školi Ivan Matetić Ronjgov, a posebno domaće glazbene uzdanice, mezzosopranistice Lore Pavletić iz Buzeta.

Lora Pavletić je Gimnaziju i Srednju glazbenu školu I. M. Ronjgova završila u Puli, usavršavala je teoriju glazbe i glas na glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi prof. Dubravke Krušelj Jerković u Zagrebu, a trenutno je na trećoj godini solo pjevanja na Glazbenom konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu. Ujedno je i voditeljica zbora ŽKUD-a "Renato Pernić" iz Roča te mješovitog pjevačkog zbora u Momjanu.

-U ovo blagdansko vrijeme odlučile smo se repertoar opernih dueta približiti publici s obzirom je rijetkost da se takvi koncerti organiziraju u malim gradovima u Istri, a najbolje je bila prihvaćena poznata operna arija, Delibesov "Duet cvijeća" iz opere "Lakme", prenijela je Lora svoje koncertne utiske. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter