"Delfin" istupa iz županijskog saveza?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ogorceni radom istarskog plivackog saveza te odnosom prema "Delfinu", kao najstarijem istarskom klubu koji upravo slavi 60. godišnjicu neprestanog rada, Rovinjci razmišljaju o poduzimanju drasticnih odluka. Naime, izvršni odbor Plivackog kluba "Delfin" najozbiljnije razmatra istupanje iz Županijskog saveza, a kap koja je prelila cašu, prema njegovim rijecima, bilo je apsolutno neprimjereno organizirano županijsko prvenstvo u Dugoj Uvali.

"Ne želimo sudjelovati u daljnjem srozavanju tog sporta zbog necijih privatnih interesa ili utrke za novcem. Umjesto da se...svi udružimo radi popularizacije plivanja, naš savez pokušava usred ljeta organizirati Županijsko prvenstvo u Kopru, jer Rovinj po necijim kriterijima tobože više nije dovoljno dobar ili je preskup, iako nikad nismo tražili niti kune. Na kraju je sve završilo stampedom u Dugoj Uvali gdje su prvi put natrpane sve kategorije od najmladih pocetnika do seniora, što se dosad još nije dogadalo i potpuno je neprimjereno", navodi predsjednik izvršnog odbora PK "Delfin" Željan Hrvatin.

"Više se puta ponavljalo da su plivaci zbog velike buke i iznimno lošeg razglasa startali u krivim grupama, nije se vodilo racuna o pravovremenosti starta...Sramotno je da je nekim trenerima dopušteno da za vrijeme utrke dolaze do sudaca i objašnjavaju im pravila, da štoperi ne znaju brojati isplivane dionice, a službeni rezultati se uzimaju sa štoperica trenera iz gledališta... Pored toga, predsjednik županijskog Saveza Duško Dozet napao je našeg delegata rekavši mu da "Delfin" nikad ne placa startnine, što se još nije dogodilo", dodao je. Izvršni odbor "Delfina" smatra da je potrebna puno bolja komunikacija na relaciji savez – klubovi.


Podijeli: Facebook Twiter