Delegacija SDP-a Križevci u posjetu IDS-u: Učimo od najboljih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik IDS-a Boris Miletić i potpredsjednik Valter Flego danas su u sjedištu IDS-a primili delegaciju SDP-a, predvođenom predsjednikom križevačkog SDP-a i kandidatom za gradonačelnika Križevaca Ivanom Majdakom.

Tom prigodom, predstavnici IDS-a upoznali su SDP-ovu delegaciju s najznačajnijim projektima koji se u Puli te u Istri provode, a za čiju realizaciju su se uspjeli izboriti, posebno ističući  projekt izgradnje nove pulske Opće bolnice.

- U posljednjih nekoliko godina uložili smo značajna financijska sredstva u gradsku infrastrukturu i to je nešto što ćemo nastaviti činiti i dalje, kazao je Miletić dodajući da rezultati ne izostaju.

- Pula je danas najpoduzetniji grad u Hrvatskoj, lider po pitanju transparentnosti i među deset najštedljivijih gradova u zemlji, istaknuo je Miletić.

Potpredsjednik IDS-a Valter Flego napomenuo je kako  Istra ostvaruje čak jednu trećinu ukupnog turističkog prometa Hrvatske te kako je osim turizma, Istra prepoznata i kao jako gospodarsko središte u kojemu djeluje niz malih i srednjih poduzeća. - Uspjeh se nije dogodio slučajno, naglasio je Flego dodajući da Istra kroz kontinuirana ulaganja u poljoprivredu, turizam i obrtništvo danas ima vrhunske proizvode, koji po pitanju kvalitete mogu konkurirati na svjetskom tržištu.

- U Istri posebno njegujemo autohtonost i izvrsnost, a dio naših planova namjeravamo realizirati putem EU fondova, pomoću kojih smo dosad realizirali 509 međunarodnih projekata, što je potvrda da Istra prednjači u korištenju vanjskih izvora financiranja.

Potpredsjednik IDS-a zaključio je kazavši da je „IDS konzistentan u svojim vrijednostima, konkretan u svojim stavovima i obećanjima. Ljudi to znaju i zato imamo tako snažnu podršku!“

Zahvalivši se na gostoprimstvu predsjednik križevačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika Križevaca Ivan Majdak istaknuo je da se njegov tim već godinama intenzivno priprema za nadolazeće lokalne izbore.

- Učimo od najboljih, a Pula i Istra u samom su vrhu po razvijenosti u Hrvatskoj. Primjeri su dobre prakse u mnogo čemu, a posebice po pitanju transparentnog i učinkovitog upravljanja, kazao je Majdak dodajući kako se s posebnim zanimanje upoznao s e-poslovanjem kojeg pulska gradska uprava aktivno koristi od 2007. godine.

„Pula je danas najpozitivniji primjer moderne e-uprave, čime su značajno približili rad gradske uprave samim građanima. E-upravom uspjeli su povećati transparentnost, produktivnost i otvorenost, a građanima omogućili brže rješavanje njihovih predmeta uz značajne uštede. Nove tehnologije i alate koriste za što učinkovitije pružanje usluge građanima i to je nešto na čemu ćemo i mi predano raditi“.

Majdak je kazao kako su dosad obišli mnoge sredine koje se ubrzano razvijaju i vidjeli zašto su te sredine puno uspješnije od Križevaca. - Uspostavili smo kontakte s onima koji nam mogu i žele pomoći kako bi i Križevci bili uspješan grad. Mi danas znamo što u Križevcima treba mijenjati, a što nastaviti dalje razvijati, zaključio je predsjednik križevačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika Križevaca Ivan Majdak. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter