Delegacija Okruga Konstanz u posjeti Istarskoj županiji


Delegacija Okruga Konstanz, predvođena predsjednikom Okruga Frankom Hämmerleom boravi u službenoj posjeti Istarskoj županiji od 30. rujna do 02. listopada. Tom je prigodom danas, u sjedištu istarske županije, u Puli, održan prijem na čelu sa zamjenicom istarskog župana Vivianom Benussi, kojem su prisustvovali i direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić, pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković, pročelnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizia Bosich te stručna savjetnica u Istarskoj razvojnoj agenciji IDA d.o.o. Tamara Kiršić.

 U uvodnom se dijelu zamjenica župana osvrnula na Istru, drugu najrazvijeniju hrvatsku regiju i najturističkiju regiju koja i ove godine bilježi rekordnu sezonu. Također, kazala je kako je Istra poznata po svojoj raznolikosti, multikulturalnosti i dvojezičnosti.

Na sastanku je predstavljena i Agencija za ruralni razvoj, posebice u pogledu revitalizacije autohtonih istarskih pasmina poput boškarina i magarca te rad Centra za maslinarstvo. Direktor Merlić je istaknuo kako je Istra ove godine proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu. Govoreći, pak, o gospodarstvu, Tamara Kiršić iz IDA-e osvrnula se na mjere i programe pomoći istarskim poduzetnicima.

Delegacija će tijekom današnjeg dana posjetiti poduzeće Tehnomont, u Puli, Općinu Svetvinčenat i TZ središnje Istre.

 Istarska županija i Okrug Konstanz, njemačke savezne države Baden-Württemberg, potpisale su Sporazum o suradnji 2014. godine, čime je formalizirana namjera o uspostavljanju konkretne suradnje na područjima održivog razvoja, turizma, kulture, znanosti i obrazovanja.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter