Delegacija Novog Bečeja u posjetu Buzetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Općine Novi Bečej Saša Šućurović sa suradnicima boravi u dvodnevnom posjetu Buzetu, gdje je danas s gradonačelnikom Valterom Flegom razgovarao o mogućoj suradnji i povezivanju prvenstveno na EU-projektima. Delegaciju Bečeja dočekali su i dogradonačelnik Siniša Žulić, direktorica Turističke zajednice Nada Prodan Mraković te stručna suradnica za razvojne projekte Meri Vivoda.

- Impresionirali su me napori Bečeja u gospodarstvu, poljoprivredi i turizmu i siguran sam da ćemo neka njihova pozitivna iskustva pokušati primijeniti u našem gradu, a veliki potencijal vidim upravio u suradnji na EU-projektima jer će sutra kada Hrvatska postane dio Europe, fondovi tražiti od nas partnere koji su izvan Europske unije, izjavio je gradonačelnik Valter Flego.

Suradnja je uspostavljena na poticaj Vojvođana, a vojvođanskoj općini ovo je prvi kontakt s jednim hrvatskim gradom.

- Čuli smo puno lijepih stvari o Buzetu i njegovom vodstvu te došli vidjeti kakve su mogućnosti suradnje u oblasti turizma. Novi Bečej nalazi se u kontinentalnom području poput Buzeta, a naglasak smo stavili na razvoj poljoprivrede i turizma. Trenutno smo općina koja je napravila jednu od najvećih manifestacija u Srbiji. Naši Velikogospojinski dani u svega četiri dana privuku više od 200.000 posjetitelja, a s obzirom na to da Hrvatska ulazi u EU, zanimljiva nam je i kao projektni partner, izjavio je Šućurović.

U općini Novi Bečej, koja je smještena u Banatu, danas živi oko 25.000 stanovnika. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter