Delegacija iz Istarske županije boravila u Dublinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić te direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti sa suradnicima, boravili su od 11. do 13. rujna 2017. godine u Dublinu, u sklopu projekta Tehničke pomoći Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., koji se financira iz ESI fondova.

Tijekom službene posjete koja je upriličena s ciljem jačanja kapaciteta regionalne samouprave u strateškom planiranju razvoja i povlačenju sredstava iz ESI fondova, upriličeni su sastanci na najvišim razinama; s gradonačelnikom grada Dublina Mícheálom MacDonncha, te menadžerom grada Owenom P Keeganom, s kojima su razmijenjena iskustva o upravljanju gradom i regijom. Teme razgovora odnosile su se na uspješan irski model u privlačenju investicija, te na EU fondove kao načinu financiranja kapitalnih i strateških projekata. Tijekom susreta bilo je govora i o turizmu i brendiranju destinacije, budući da i Dublin i Istra ostvaruju 30 posto ukupnog turističkog prometa u svojim državama.

Župan Flego je susret ocijenio kao vrlo korisnim te je izrazio nadu da će se iskustva i primjeri dobre prakse Dublina moći primijeniti i u Istri.

„Siguran sam kako ćemo i u buduće nastaviti dobru suradnju s gradom Dublinom, posebice između naših razvojnih i turističkih agencija“, naglasio je istarski župan.

Tijekom boravka u irskome glavnome gradu, predstavnici iz Istre susreli su se i s irskim udruženjem koje okuplja izabrane vijećnike iz 31 okruga i gradskih vijeća - AILG, predstavnicima Ministarstva turizma, Odjela za transport, turizam i sport, predstavnicima Upravljačkog tijela za Europski socijalni fond, kao i predstavnicima irskog Nacionalnog gospodarskog i socijalnog vijeća. Navedeni su susreti provedeni uz podršku i suradnju Veleposlanstva RH u Irskoj, s kojim je između ostalog bilo govora i o privlačenju turista iz Irske u Istarsku županiju. (GI)



Podijeli: Facebook Twiter