Delegacija HNS-a obišla "Drosinu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija svoj ce posljednji domaci ogled prije odlaska na EURO odigrati u Puli. Izabranicima Slavena Bilica na "Drosini" ce se pokušati suprotstaviti reprezentacija Estonije, a utakmica ce se igrati 25. svibnja s pocetkom u 20.30 sati.

Kako bi "udarili" završnu glazuru pripremama za taj dvoboj u Puli je danas boravilo izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza predvodeno glavnim tajnikom Zorislavom Srebricem.

Održani su sastanci s clanovima Organizacijskog odbora te potpisan ugovor o zajednickoj organizaciji utakmice.

Ovom prilikom potvrdeno je i da mlada hrvatska reprezentacija nece 2. lipnja svoj kvalifikacijski susret protiv Švicarske odigrati u Puli, nego u Koprivnici.

Domacina na potpisivanju ugovora predstavljao Stevan Muidža, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Istre 1961 i predsjednik Organizacijskog odbora.



Volimo nogomet

"Želio bih se još jednom zahvaliti na povjerenju koje nam je HNS ukazao omogucivši nam da ugostimo hrvatsku nogometnu reprezentaciju pred prvenstvo Europe.

To samo znaci da su naš klub, grad i županija prepoznati po tome što vole nogomet, a sad je na nama da tu veliku obavezu koju smo dobili ostvarimo što je bolje moguce i ponovimo velicanstvenu predstavu kakva je bila ona protiv Ceške na svecanom otvaranju "Drosine".

Želja nam je da se obje reprezentacije ugodno osjecaju, kao i gledatelji, i da utakmica protekne u svecanoj atmosferi",ustvrdio je Stevan Muidža, predsjednik Organizacijskog odbora.

Reprizu sraza s Ceškom u svakom je pogledu poželio i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebric koji je, prije price o reprezentaciji, malo nahvalio "zeleno-žute".



Srebric cestitao

"Koristim priliku da cestitam Istri 1961, ne samo na ostanku u ligi, nego i na tome što su postali primjer i model kako treba prvoligaški klub djelovati i funkcionirati da bi mogao postizati odgovarajuce rezultate, ne samo kad su u pitanju seniori, nego i ostale uzrasne kategorije", istaknuo je Srebric te se potom okrenuo "vatrenima".

"Slaven Bilic ce 14. svibnja objaviti popis kandidata za pripreme, koji ce od 16. do 20. ovog mjeseca boraviti u Catežu, nakon cega stižu u Rovinj na "ono pravo". Smješteni ce biti u hotelu Eden, dok ce do utakmice trenirati u Rovinju, gdje ce 21. svibnja u 18 sati održati i javni trening na koji ce moci doci djeca i vježbati s igracima. Nije iskljuceno i da jedan trening, vjerojatno 22. svibnja, hrvatski reprezentativci odrade na "Drosini".

Estonci u Pulu stižu 24. svibnja i bit ce smješteni u hotelu Histria, isti ce dan u 18 sati trenirati na "Drosini", dok ce na dan utakmice u 10.30 sati sudjelovati na uobicajenom UEFA mitingu. (I. CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter