Delegacija Dinama s novim trenerom u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igralište na pulskom Tivoliju poprima svečarsko ruho, radovi za utakmicu s Dinamom u završnoj su fazi, a preostale ulaznice za 1.400 montiranih sjedalica broje se u desecima.

Danas ujutro igralište na Velom Vrhu posjetila je i delegacija Dinama kako bi se uvjerila da će organizacija biti na visini zadatka. To je ujedno i zaključak tehničkog direktora ''modrih'' Davora Bukovine i povjerenika za sigurnost Krešimira Antolića koji su iskazali zadovoljstvo viđenim.

Usput su, unatoč bolnom porazu na Rujevici (5:2) večer ranije, bili spremni i na šalu:

- Ono sinoć u Rijeci bio je dio plana, sve smo napravili da zavaramo Veli Vrh, rečeno je domaćinima.

Znatno ozbiljnije je djelovao Željko Sopić, vršitelj dužnosti glavnog trenera Dinama nakon odlaska Zlatka Kranjčara. Cicinom dosadašnjem pomoćniku, čiji je zadatak revitalizirati momčad nakon tri uzastopna poraza i teškog stradavanja u Rijeci, Tivoli će ostati u sjećanju kao mjesto na kojem je upisao svoj trenerski debi na klupi prve momčadi.

– Sama činjenica da sam došao ovdje pogledati travnjak sugerira koliko važnosti pridajem ovoj utakmici. Razlika se radi na malim stvarima. Sigurno da je momčad potresena, a moja je želja i namjera što prije vratiti ih u normalu. Naravno, igrači koji su igrali u Rijeci neće igrati protiv Velog Vrha, barem ne od prve minute, jer već nas u petak čeka prvenstveni ogled protiv Lokomotive. Ipak, imamo širok kadar i ne sumnjam da će biti dovoljno zalaganja i htijenja kod igrača koji nastupe i koji imaju želju dokazati se, prokomentirao je Sopić, premijerno za Glas Istre.

Koliko će se zadržati u ulozi glavnog trenera Dinama nije znao kazati.

- Ja sam vojnik kluba i bit ću to onoliko dugo koliko treba. Možda to bude pet dana, ali ja ću raditi kao da će to biti deset godina, maksimalno profesionalno i s namjerom da se vratimo pobjedama i time vratimo osmjehe na lica, dodao je Sopić. (D.R.K.)


Podijeli: Facebook Twiter