Del Potro i Nalbandian uzdanice domacina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema izjavi pomocnog trenera Mariana Zabalete, u argentinskoj reprezentaciji nema dvojbi tko ce igrati protiv Hrvatske u cetvrtfinalu Svjetske skupine Davis Kupa nadolazeceg vikenda u Buenos Airesu.

"Za pojedinacne meceve bit ce nominirani Juan Martin Del Potro i David Nalbandian", rekao je Zabaleta. Bude li tako, priliku nece dobiti cak ni prošlotjedni polufinalist turnira iz serije Masters 1000 u Miamiju Juan Monaco, koji je trenutno 16. tenisac svijeta.



Naime, ocekuje se da ce u subotnjem mecu parova igrati Nalbandian i Eduardo Schwank. Koliko je argentinski tenis u ovom trenutku jak može potvrditi i podatak da medu cetvoricom prijavljenih igraca za susret s Hrvatskom nema dvojice koji su ovog tjedna rangirani medu pedeset najboljih na svijetu, Juana Ignacija Chele i Carlosa Berlocqa. Chela je za dvoboj u Buenos Airesu prijavljen kao peti igrac.

Ocekuje se da ce na tribinama stadiona Parque Rocas, impozantnog zdanja u predgradu Buenos Airesa za vikend biti 12.000 gledatelja. Inace, kapacitet stadiona je oko 14.000, a za susret sa Hrvatskom u prodaju ce biti pušteno u prodaju oko 13. 000 karata. Naši navijaci vec su, uz veliku pomoc osoblje iz hrvatskog veleposlanstva, nabavili karte.

Zanimanje argentinskih medija za ovaj susret je iznimno veliko. Okršaj Argentine i Hrvatske pratit ce 250 akreditiranih novinara, dvostruko manje nego što je bilo zahtjeva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter