Del Boy piše memoare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavni britanski glumac David Jason obilježit će 50 godina rada objavom memoara, javlja BBC. 

Autobiografiju 72-godišnjeg glumca objavit će izdavačka kuća Random House u jesen 2014. godine. David Jason najpoznatiji je po ulogama Del Boya u "Mućkama", inspektora Frosta u istoimenoj kriminalističkoj seriji i glave vesele obitelji u "Dražesnim pupoljcima svibanjskim". 

Rođen in 1940., Jason je svoju televizijsku karijeru počeo 1964. godine glumeći u sapunicama. Do svjetske je slave stigao 1981. kada je počelo emitiranje "Mućki", jedne od najboljih britanskih humorističnih serija u televizijskoj povijesti. Ulogu Del Boya tumačio je do 2003. godine. 

Godine 1992. s BBC-ja se preselio na ITV i sljedećih 16 godina glumio inspektora Frosta u hvaljenoj kriminalističkoj seriji. 

Kraljica Elizabeta II. proglasila ga je vitezom 2005. za usluge britanskoj kulturi. 

"U prošlih 50 godina imao sam zadivljujuće iskustvo rada s nekima od najboljih glumaca i autora na svijetu. Ova će knjiga za mene biti prigoda da putovanje kroz moj život i karijeru podijelim s britanskom javnosti - ljudima koji su bili neizmjerno velikodušni i silno ljubazni u pružanju podrške", poručio je Jason. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter