Del Boy greškom u novoj knjizi o Bridget Jones

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obožavatelji Bridget Jones koji su pohrlili u četvrtak pročitati nove dogodovštine Londončanke naišli su u knjizi na dio autobiografije slavnog glumca Davida Jasona, popularnog Del Boya, umetnute greškom u knjigu.

"Tiskar je imao trenutak dostojan Bridget Jones", reagirala je s humorom izdavačka kuća Vintage. "Greška u tisku otkrivena je u prvim primjercima knjige 'Bridget Jones: Mad about the Boy'", objasnio je Vintage.

Čitatelji su iznenada naletjeli, "greškom i pretpremijerno, na autobiografiju Davida Jasona", dodaje izdavačka kuća govoreći o knjizi posvećenoj popularnom britanskom glumcu iz serija "Mućke", "Frostov pristup" i "Dražesni pupoljci svibanjski".

Četrdesetak stranica njegove autobiografije umetnuto je u tiskanju u treći nastavak avantura Bridget Jones spisateljice Helen Fielding.

Poduzete su mjere kako bi se "iz prodaje povukli" primjerci s greškom, naglasio je Vintage.

Helen Fielding prokomentirala je ovaj događaj u četvrtak navečer na javnoj raspravi s 200 prisutnih.

"Pa to je toliko smiješno, čitate Bridget i odjednom se nađete s Davidom Jasonom. Učinilo mi se to genijalno", rekla je ona.

Nakon 14 godina, Bridget Jones se vratila u četvrtak u britanske knjižare izazvavši zaprepaštenost fanova zbog smrti glavnog muškog lika Marca Darcyja.

"Najteže mi je bilo nazvati Colina Firtha (glumca koji je na filmskom platnu tumačio Darcyja) i reći mu to. Pitala sam ga da li sjedi, ima li netko pored njega. Bili smo dirnuti, ali istodobno smo se puno smijali jer zapravo nitko nije umro", ispričala je Fielding. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter