Dekorativna kozmetika za njega

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tko bi rekao da make-up na muškim modelima može biti tako prekrasan! Upravo je tu mogucnost transformacije iz lijepoga u još ljepše pokazala make-up artistica Maja Koprtla.

Ona je svojim projektom "ON - muški make-up i moda" glumce i modele kao što su Josip Tešija, Vladimir Tintor, Livio Badurina, Mislav Cavajda, Ognjen Vucinic, Branko Banovic, Marin Sovar i Nikša Marinovic transformirala make-upom i kreacijama raznih dizajnera u razlicita vremenska razdoblja, a sve je fotografijama zabilježila Tina Žaknic.

Razlog pokretanju projekta nalazio se u mnogim upitima koje je Koprtla dobivala od pripadnika muškog spola, a koji su se odnosili na make-up.



- Osim proizvoda za njegu kože lica, danas muškarac koristi sve cešce dekorativnu kozmetiku da bi neprimjetno uljepšao lice. Dekorativna kozmetika za muškarce: korektor, lagana tonirajuca krema, rumenilo, olovka za oci i olovka i sjenila za naglašavanje obrva i balzami za usne su proizvodi za kojima današnji urbani muškarac sve cešce poseže.

Razgovarajuci s njima došlo je i do pitanja u razgovoru: "Što bi meni bolje stajalo? Koji korektor da koristim da sakrijem umor? Što bi mi od kozmetike preporucila? Koji je postupak stavljanja dekorativne kozmetike?", rekla je Koprtla i onda je odlucila na sva njih odgovoriti izložbom i filmom u režiji Daria Haceka.

Naime, u sklopu ovogodišnjeg Modnog ormara Koprtla je imala cast u galeriji Stancic uprizoriti izložbu fotografija naziva "ON - muški make-up i moda" i prikazati film "ON se budi" kojima na modelima pokazuje spregu mode i make upa za muškarce, jer ova iznimno talentirana vizažistica živi za nove izazove i za nova lica koja cekaju dodir boja.

- Umijece šminkanja mi omogucuje da licu dam novu ulogu, naglasim neki osjecaj, dam vlasniku novi pogled na njegovo lice. Jednostavno mi dozvoljava da istaknem ljepotu i osobnost, svakog pojedinog lica. Posao šminkera je madionicarski trik opipljivog svijeta boja na licu, objasnila je Koprtla koja je ujedno izdala i prvu hrvatsku knjigu o make-upu naziva "Lice u ogledalu". Tako svojim radom s modelima i filmskim i fotografskim bilježenjem izaziva sve one koji se još uvijek pitaju je li make-up za muškarce ili ne.


Podijeli: Facebook Twiter