Dekoracije i delikatese na pulskom Božićnom sajmu


Dekoracije i delikatese - tako bi se u dvije riječi mogla sažeti ponuda Božićnog sajma kreativnosti koji je danas otvoren na Giardinima, a trajat će sve do Badnjaka. Kako doznajemo od Lele Blekić iz Udruge Razvoj, koja je organizator sajma, na Giardinima se ove godine okupilo 26 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, koji će na korzu biti od 9 do 20 sati te izlagati svoje dekoracije prikladne božićnoj tematici - od kućica od medenjaka do božićnih kuglica, preko delicija poput meda, sira, proizvoda i sirupa od jabuke, kupinova vina, pa sve do kožnih cipela i torbi Gita.

Na sajmu izlaže i fažanski inovator Blaž Piton koji je na prodaju ponudio svoje dvije kreacije: boce opletene špagom i drvenu maketu batane. Oba su dekorativna predmeta, kako nam je rekao, zaštićena za industrijski dizajn, uz riječi da za jednu bocu, da bi se ukrasila, treba čak tisuću čvorova i 20 metara špage.

Na sajmu je, već tradicionalno, Tereza Kocijančić koja izrađuje figure i nakit od fimo mase.

Kako nam veli, ljudi se godinama vraćaju jer ih figurice razvesele te si uvijek priušte neku sitnicu. Lutkice u svim varijantama izložila je i Ksenija Cetina iz Vodnjana. Kako veli, drugi put je na sajmu i nada će da će ih ove godina poslužiti vrijeme pa će se nešto i prodati.

U sklopu sajma će se svakodnevno održavati i razne kreativne radionice, za velike i male, plesni show, priredbe i predstave. Danas je u 11 sati na rasporedu face painting, u 17 predstava "Gospodin Lisac i gospodin Roda", a u 18 sati klaun s balonima. Sutra u 10 sati program započinje radionicom ukrašavanje pralina, u podne je animacijski program klauna, u 16 sati plesni show, a u 17 sati ponovo je na redu oslikavanje dječjih lica. (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter