Đeki kritično, policija traži krivca

Đeki se bori za život
Đeki se bori za život

Pas Đeki, mješanac koji je nastradao u Šišanu prije desetak dana zaglavivši se u omči od sajle koja mu se zarezala u tijelo, još uvijek je na liječenju kod veterinarke, kaže nam njegov vlasnik Zoran Milinković. Jučer je operiran po treći put, zamijenjena mu je longeta na slomljenoj nozi i pred njim je dug put oporavka.

- Zahvaljujem veterinarima na trudu. Rekli su mi da će se pas oporaviti, ali nije dobro i pitanje je hoće li preživjeti. Veterinarka kaže da je pas u mnogo gorem stanju nego što je očekivala, a on samo tiho trpi, kaže Milinković. Nitko ga u međuvremenu, dodaje, nije kontaktirao, ni policija, ni veterinarska inspekcija.

Iz PU istarske saznajemo da se još uvijek utvrđuju okolnosti događaja te policija traži osobu koja je postavila zamku.

Prema podacima objavljenim na web stranici Lovačkog saveza Istarske županije, velik dio općine Ližnjan, u kojoj se nalazi i Šišan, spada u lovište. Iako su zamke u kakvoj je njegov pas nastradao zakonski zabranjene i spadaju u krivolov te se obično koriste za hvatanje divljači, pas mu je, osim od krivolovaca, mogao nastradati od lovaca u neposrednoj blizini kuće, kaže Milinković.

- Moj pas nije lutalica, živi sa mnom i mojom obitelji, a nastradao je dok je bio u šetnji. U ovu zabranjenu zamku je mogao upasti i da je bio vezan, kao što se to moglo dogoditi i nekom djetetu ili odraslom čovjeku. Zar smo svi mi divljač?, pita se on. Podržava ga i većina komentatora na web stranicama kao i na facebooku, gdje je udruga "Ruka šapi" objavila naš članak, a Milinković se nada da će krivac odgovarati za svoj čin. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter