Dejan Radonjić potpisao za Dinamo

Dejan Radonjić i Zoran Mamić
Dejan Radonjić i Zoran Mamić

Dejan Radonjić nije više nogometaš Istre 1961. Robusni napadač koji je prije godinu dana među "zeleno-žute" stigao iz županijskog prvoligaša Zrinjskog iz Ozlja, ali s pedigreom igrača koji je dio juniorskog staža odradio u redovima Bayerna iz Münchena, potpisao je petogodišnji ugovor s Dinamom.

Tijekom jedne sezone Radonjić je za pulskog prvoligaša odigrao 30 prvenstvenih utakmica, od kojih je samo u osam navrata na terenu proveo svih 90 minuta, no i to je bilo dovoljno da devet puta zatrese protivničke mreže. Usto je nebrojeno puta izludio suparničke čuvare, bio je strijelac i na Kantridi u polufinalu hrvatskog Kupa i sve je to doprinijelo da od nepoznatog igrača postane najvrjedniji eksponat "zeleno-žutog" izloga za čije su usluge mnogi bili zainteresirani, a najbrži ili najizdašniji bio je Dinamo.

Iznos odštete poslovna je tajna, no za očekivati je da će se u kasu na "Drosini" sliti određeni iznos novca, a usto će i nekolicina igrača s Maksimira stići u Pulu na posudbu. Zasad se baratalo imena Petra Franjića, Zvonka Pamića i Krune Ivančića, Radonjićevom bi prodajom ta brojka mogla biti i veća. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter