Dejan Lovren potpisao za Southampton

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren (23) potpisao je četverogodišnji ugovor sa Southamptonom, objavio je na svom internetskom portalu engleski nogometni prvoligaš.

Lovren je stigao iz francuskog Lyona, a vrijednost transfera je deset milijuna eura. Karijeru je počeo u zagrebačkom Dinamu, a u siječnju 2010. otišao je u Lyon za 9,5 milijuna eura. Budući da se znalo da će ovog ljeta napustiti francusku momčad, za njega su bili zainteresirani mnogi europski klubovi, među kojima i AS Roma te Liverpool.

- Puno sam razgovarao s predsjednikom kluba Nicolom Corteseom i trenerom Mauriciom Pochettinom i uvjerili su me da imaju u planu veliki projekt. O klubu sam čuo samo dobre stvari, poznam njegovu povijest i mogu reći da je Southampton veliki klub i da sam sretan što sam postao dio njega. Nakon tri i pol godine igranja u Francuskoj bio mi je san otići u Premier ligu i taj san mi se ispunio. Mlada smo momčad i nadam se da ću ovdje ostati dugo. Želim da ostvarimo velike rezultate, a isto želi i klupska uprava, kazao je u petak navečer Lovren nakon potpisivanja ugovora za "svece".

U engleskom prvenstvu "sveci" su najbolji rezultat ostvarili 1984. godine kada su bili drugi, a vrijedi izdvojiti i osvajanje FA kupa 1976.

Najgore razdoblje nastupilo je 2005., kada su nakon 27 godina ispali u Drugu ligu, a 2009. još niže, u Treću ligu. Ipak, 2012. se vraćaju u Premier ligu i u nedavno okončanoj sezoni završili su na 14. mjestu.

Trener kluba je Argentinac Mauricio Pochettino (41), koji je u "svece" stigao 18. siječnja ove godine. Prije toga je vodio španjolski Espanyol (2009.–2012.). Pochettino iza sebe ima i veliku igračku karijeru, bio je stoper Newell's Old Boysa, Espanyola, Paris Saint-Germaina i Bordeauxa, a za reprezentaciju Argentine odigrao je 20 utakmica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter