Degutantnim letkom na zdravstveni odgoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski zdravstveni odgoj u školama temelji se na kaznenom djelu pedofilije - stav je to građanske inicijative "Ne dirajte djecu!" koja idućeg tjedna ponovo u Hrvatskoj organizira gostovanje kontroverzne američke publicistice Judith Reisman, koja je prilikom prošlogodišnjeg gostovanja u Zagrebu podigla veliku medijsku prašinu. Svoj stav da se program hrvatskog zdravstvenog odgoja temelji na pedofiliji građanska inicijativa promovira prilično degutantnim letkom kojim najavljuje dolazak Reisman, kao i gostovanje Thomasa Hampsona i Timothyja Tatea, koji će imati jednotjednu turneju po hrvatskim gradovima, ali istovremeno i upućuje građanstvo u "tajne" koji donosi spolni odgoj koji prema njihovim tvrdnjama nameću hrvatske vlasti.

Ono na što upućuje letak malo je nazvati neukusnim, ali i uvredljivim za sve one koji rade u predškolskom i osnovnoškolskom sustavu, jer članovi Građanske inicijative tvrde da zdravstveni odgoj u predškolskim ustanovama predviđa organiziranje "intimnog kutka" u vrtićkim sobama gdje se djeca trebaju međusobno dodirivati po intimnim dijelovima tijela te da odgajatelji potiču djecu u vrtiću na javnu masturbaciju u grupi.

Autori letka nisu se zaustavili samo na predškolskoj dobi, već građane upozoravaju na pedofilne radnje i u osnovnoškolskom sustavu tvrdeći da se u prvom razredu osnovne škole drže predavanja s detaljnim i eksplicitnim opisom seksualnog čina uz prikaz ženskog, te muškog spolovila u erekciji, a u četvrtom razredu osnovne škole organiziraju se predavanja i vježbanje o načinu korištenja prezervativa, kao i predavanja s detaljnim i eksplicitnim opisom homoseksualnog čina.

Sve je to, tvrde u Građanskoj inicijativi, dio spolnog odgoja u Njemačkoj na koji se hrvatska Vlada poziva, a zbog kojeg građani diljem Njemačke prosvjeduju. Iz inicijative "Ne dirajte djecu" poručuju da Reisman dolazi kako bi označila kraj Alfreda Kinseya koji je utemeljitelj Kinseyeva instituta, koji svoju "znanost" o seksualnosti djece temelji na kaznenim djelima zlostavljanja dojenčadi i djece te da je riječ o svjetskoj kampanji koja kreće upravo iz Hrvatske. Uz Zagreb, gosti inicijative posjetit će i Vukovar, Split te Zadar, a u sklopu tribina održat će se i predstavljanje knjige "Seksualna sabotaža" čiji je autor Reisman.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović letak inicijative "Ne dirajte djecu" ocjenjuje nevjerojatno zlonamjernim, lažnim i dezinformirajućim. - Poštujući svačije pravo na mišljenje, Ministarstvo nema intenciju komentirati šund-literaturu niti promociju Judith Reisman od strane opskurnih udruga, rekao je Jovanović. (I. ŠESTAN KUČIĆ/NL)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter