Degustacija vina i ulja Rovinjštine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dodjela priznanja gradonacelnika Giovannija Sponze najboljim rovinjskim vinarima i maslinarima koji su bili uspješni na posljednjoj Vinistri održala se u cetvrtak u Multimedijalnom centru.

Po prvi put su se na jednom mjestu mogli kušati svi pobjednicki, odnosno proizvodi dvadesetak vinara i proizvodaca maslinovog ulja Rovinjštine.

Proizvodace i sve prisutne je pozdravio dogradonacelnik i predsjednik udruge Agrorovinj William Uljanic koji je iskazao zadovoljstvo što se nagrade dodjeljuju na ovakav nacin. Uz cestitke proizvodacima, naglasio je da je ovo pravi put da se stvori sinergija izmedu proizvodaca i korisnika, odnosno ugostitelja koji ce te proizvode ponuditi domacima i turistima.



Gradonacelnik Giovanni Sponza je prije dodjela plaketa kazao da su uspjesi vinara i maslinara dokaz da se vraca rovinjsko zlatno doba poljoprivrede te da ce u novom master planu za turizam oni zauzimati važno mjesto.

Rovinjska su vina na posljednjoj Vinistri osvojila 13 medalja: cetiri zlatne, osam srebrnih i jednu broncanu, a dodijeljene su im i tri broncane diplome.

Nagradeni vinari su Edo Babic, Roberto Mofardin, tvrtka Capo, Petar Šuran, Davor Vivoda, Janja Debeljuh, Silvano Trošt, Damir Dobravac i Bruno Poropat. Rovinjska ulja okitila su se s osam medalja: cetiri zlatne, tri srebrne i jednom broncanom, a njih su osvojili Korado Sergovic, Maurizio Kresina, Silvio Pokrajac, Emil Peteh, Dario Cinic, Damir Dobravac i Rino Šuran.


Podijeli: Facebook Twiter