Defagu zlato, Kostelic 18.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarac Didier Defago osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u spustu, prošavši najbrže stazu koja nosi ime "crazy canucksa" Davea Murrayja, pokojnog kanadskog skijaša.

Srebro je sa sedam stotinki zaostatka osvojio Norvežanin Aksel Lund Svindal, a najnižu stepenicu pobjednickog postolja zauzeo je Amerikanac Bode Miller koji je stazom prošao s devet stotinki slabijim vremenom od Defaga.

Što se tice hrvatskih predstavnika, najuspješniji je bio Ivica Kostelic koji je sa sekundom i 18 stotinki zaostatka za Defagom osvojio 18. mjesto. Natko Zrncic-Dim je od pobjednika bio sporiji dvije sekunde i 71 stotinku, što je na kraju bilo dovoljno za 33. mjesto, dok je Ivan Ratkic s cetiri sekunde i 27 stotinki slabijim vremenom od Defaga svoj nastup završio na 41. poziciji.

Hrvatski skijaši su prvi put u povijesti nastupili na olimpijskom spustu. Ivica Kostelic opasnu stazu je odvezao mirno i sigurno, bez ijedne vece pogreške. Njegovo 18. mjesto sigurno ce ga napuniti samopouzdanjem pred sutrašnji kombinacijski nastup, sa spustom u 19 sati.

Zrncic Dim je imao startni broj 5 i bio je izuzetno nervozan s puno pogrešaka, ali je to bilo i ocekivano s obzirom da zbog odgadanja treninga on stazu u Whistleru nije prošao zapravo nijednom do ponedjeljka.


Podijeli: Facebook Twiter