Dedic i Paoli - prijatelji koji žive za glazbu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva prijatelja, jedan izniman hrvatski pjesnik i šansonijer, drugi najpoznatiji talijanski kantautor koji je suradivao s Bernardom Bertoluccijem i Martinom Scorseseom i jedna znacajna obljetnica - Arsen Dedic i njegov kolega po stihu Gino Paoli pred brojnom publikom održali su zajednicki koncert i na najbolji moguci nacin zapoceli rodendansko slavlje zagrebacke Tvornice kulture koja ove godine obilježava deset godina djelovanja. Bio je to i prvi Dedicev i Paolijev zajednicki koncert nakon cetverogodišnje pauze.

Majstori stiha i melodije u dva i pol sata koliko je trajao koncert opravdali su status doajena šansone na hrvatskoj i talijanskoj sceni. Cast da otvori koncert pripala je Arsenu Dedicu koji je prvo otpjevao «Sam», a potom odrecitirao i «Stigle su lijepe provincijalke» i «Meteori», a onda je na sceni pozdravio Gina Paolija i skromno naglasio kako je on ionako na ovom koncertu samo - gost.

Gino Paoli pozdravio je publiku, a Arsen uz puno smijeha prevodio. - Ne govorim hrvatski, ali ipak želim istaknuti jednu važnu tocku veceras, a to je muzika, rekao je Paoli.

Puna Tvornica potom je imala prilike cuti Paolijeve najpoznatije pjesme kao što su «Cosa faro' da grande», «Senza» ili «Sapore di sale», nizale su se i «Che cosa c'e?», «Una lunga storia d'amore» i druge ljubavne balade koje su vec na prvim taktovima izazivale uzvike oduševljenja publike koja je znala sve stihove. Potom se na pozornicu vratio Arsen Dedic kojeg je na klaviru pratio sin Matija, dok ih je u prvim redovima bodrila Gabi Novak. Arsen je prijatelju Ginu posvetio pjesmu «Stranputica», a za Gabi je otpjevao «Sve što znaš o meni» i «Sve te vodilo k meni». Uz gentlemanski naklon u njenom smjeru završio je posvetu rijecima: "Protrnem od straha kad pomislim da bih se trebao baviti još necijim usnama, potocnice moja."

Sinu Matiji Arsen je pak posvetio pjesmu «Pijanist» i tako se zahvalio najbližima za podršku koju mu daju najavivši izmedu recitiranja i pjevanja kako sprema novu knjigu.

Publika je svaki prvi stih Dedica i Paolija popratila pljeskom, pa je ovaj dvojac na pravi nacin cestitao Tvornici rodendan, ali i «odradio» još jedan uspješan zajednicki koncert otpjevavši samo jednu pjesmu zajedno i to «S okusom mora».


Podijeli: Facebook Twiter